NajRecept.sk Kuskus s tuniakom
Kuskus s tuniakom
Recept Kuskus s tuniakom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   27.11.2014

Kuskus s tuniakom

Vyborny salat. Jednoduchy na pripravu a dostatocne syty, aby ste ho podavali ako lahky obed alebo veceru. Kuskus, tuniak doplneny zeleninou podla chuti. Priznam sa , ze nie to az tak velmi davno, ked som si kuskus zamilovala. Par rockov dozadu som ani nevedela , ze nieco take existuje. Kuskus ( cous-cous) je druh cestoviny. Vyraba sa z tvrdenej psenice. Najprv sa spracuva ako krupica a potom sa formuje do drobnych guliciek. Kuskus je jednou zo zakladnych potravin severoafrickej kuchyne. Je vyborny v kombinacii so zeleninou a ja som pridala k tomu aj tuniaka vo vlastnej stave. Recept je pre 2 osoby.

Suroviny
vo vlastnej šťave (konzerva)
tuniak
125 ml
kuskus
1-2
mladá cibuľka
(veľká) 1 ks
paradajka
(pár kvapiek)
olivový olej
soľ
čerstvé mleté korenie
Postup receptu
Vytlačiť

  1. Kuskus zalejeme prevarenou vodou ( mozno pouzit aj vyvar).
  2. Vody nalejeme 1 a 1/2  nasobok mnozstva kuskusu.
  3. Prikryjeme a nechame napucat cca 10 minut.
  4. Vsetka voda (vyvar) sa absorbuje do kuskusu.
  5. Pokvapkame olivovym olejom, premiesame.
  6. Pridame scedeneho tuniaka, nadrobno nakrajanu cibulku a paradajku.
  7. Osolime, ochutime cerstvo namletym korenim a premiesame.
  8. Vrch mozme dozdobit petrzlenovou vnatou.
Tento salat je vhodnym lahkym jedlom aj pocas diety. Dobru chut!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár