NajRecept.sk Torty Fotorecept| Mrkvová torta
Fotorecept| Mrkvová torta
Fotorecept| Mrkvová torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zuzka    ·   7.11.2014

Fotorecept| Mrkvová torta

Všetci sa nejako dostávajú do módu a ošialu zvaného Helloween (snáď som to napísala správne), všade samá tekvica, sladká, slaná, kyslá, teplá, studená. Ako je pravda, že minulý rok som si aj ja sama pripravila pumpkin víkend, ale je tiež pravda, že okrem polievky sa veľkého úspechu nedočkal. Tekvicový blázninec ma tento rok nejako nezasiahol, ostala som pri tradičnejšej surovine. Mrkve. Do mrkvových koláčov som sa zamilovala už dávnejšie, keď dajaký objavím, rada vyskúšam. S mrkvou v ceste je to podobné, ako keď pridávam jogurt alebo acidko- koláč ostatne správne mokrý a aj na druhý deň je fresh, ako hovorí jeden 15 minútový kuchár...

Suroviny
(postrúhaná najemno) 300 g
mrkva
(mletý) 100 g
mak
150 g
ovsené vločky
4 ks
vajce
170 g
hnedý cukor
150 g
hladká múka
1 balíček
prášok do pečiva
100 ml
slnečnicový olej
100 ml
mlieko
(šťava) 1/2 citróna
citrón
(alebo Delissa) 1 balenie
Philadelphia
(mäkké) cca 50 g
maslo
(podľa chuti)
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť

 
  1. Žĺtky som vyšľahala s cukrom do peny.
  2. Prilievala som postupne olej a mlieko.
  3. Primiešala som mak.
  4. Pridala som múku, ovsené vločky, citrónovú šťavu a mrkvu.
  5. Nakoniec som zľahka primiešala sneh z bielkov.
  6. Cesto som vyliala do vymastenej tortovej formy s priemerom 26 cm.
  7. Pri 170 stupňoch som koláč nechala piecť hodinu.
  8. Koláč som nechala úplne vychladnúť a pripravila som krém.
  9. Vyšľahala som jedno balenie Delissy s pár lyžicami cukru a maslom a natrela som krém na vrch koláča.
Na pár hodín som ho nechala stuhnúť v chladničke a mohlo sa jesť.

 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár