Domáce Ferrero Rocher

Zdieľajte recept

Domáce Ferrero Rocher

By 17. november 2014

Urobte si domace Ferrero Rocher bonbony. K ich vyrobe potrebujeme iba 4 ingrediencie. Kto este nevyskusal tieto ( pre mna osobne najlepsie) bonbony , tak nevie o aky pozitok prisiel. Milujem spojenie cokolady a lieskovcovych orieskov. Mozno domace nemaju taky krasny tvar ako tie kupene, ale dovolim si tvrdit, ze tato domaca verzia mojich oblubenych bonbonov je rovnako dobra, ak nie lespia ako ta, ktoru dostanete kupit v obchode. Ak ste milovnici Nutelly a lieskovych orieskov, tak si na tychto bonbonoch rozhodne pochutite. Je to velmi jednoduchy recept na domace Ferrero Rocher, tak si doprajte malu chutovu rozkos a rozhodne si ich vyskusajte urobit sami.

 

Ingrediencie

  • orechy - 180 g jemnych oplatkov s lieskovcovou ( arasidovou) naplnou ( napr. Zlate oplatky, Horalky a pod.)
  • orechy - 50 g nadrobno nasekanych lieskovcov ( bez supky a doporucujem oprazit na suchej panvici)
  • orechy - 100 g na obalovanie ( bez supky a doporucujem oprazit na suchej panvici)
  • Nutella - 450 g
  • čokoláda - 100 g na polevu ( do cokolady mozno pridat trochu stuzeneho tuku na rozriedenie)

Postup prípravy

  1. Plnene oplatky nastruhame, pridame do nich Nutellu a nadrobno nasekane lieskovcove orechy.
  2. V ziadnom pripade lieskovce nezamente za ine orechy.
  3. Ak nemame lupane lieskovce, dame ich na plech do vyhriatej rury ( cca 10 min.) obcas premiesame a este horuce dame do utierky a jemnym suchanim olupeme supku.
  4. Liekovce posekame nadrobno.
  5. Vsetko spolu premiesame.
  6. Mozeme odlozit do chladnicky zmes zachladit, lepsie sa pracuje so schladenou masou.
  7. Pomocou malych lyziciek odoberieme maly kusok a tvarujeme gulku, ktoru este obalime v pripravenyc nasekanych lieskovcoch.
  8. Pre zjednodusenie prace mozeme vsetky lieskovce pridat naraz do masy a tak na zaver uz neobalujeme v posekanych lieskovcoch.
  9. Bonbony ulozime do chladnicky zachladit a dame rozpustit nad paru cokoladu.
  10. Mozeme pridat trochu Cery na zriedenie cokolady.
  11. Bonbony polejeme cokoladou a ukladame na tacku vylozenu s papierom na pecenie a nechame stuhnut cokoladu.
  12. Ulozime do papierovych kosickov.

Z uvedeneho mnozstva vyjde okolo 35-40 bonbonov. Prajem vam prijemne mlsanie!

Domáce Ferrero Rocher

Domáce Ferrero Rocher3

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>