Tip na nedeľný obed | Paradajková kapusta s fašírkami z muffinovej formy a Čoko-tekvicové brownies

Zdieľajte recept

Tip na nedeľný obed | Paradajková kapusta s fašírkami z muffinovej formy a Čoko-tekvicové brownies

Ďalšia inšpirácia na nedeľný obed. Ak radi experimentujete a vymýšľate nové kombinácie, tento tip je práve pre vás. :)

Polievka:  (Ne)tradičná zeleninová polievka s ražnými haluškam

Ingrediencie:

  • tekvica hokkaido – vnútro tekvice (teda semiačka)
  • mrkva – 1 ks
  • petržlen – 1 ks
  • zemiaky – 2 ks(Ne)tradičná zeleninová polievka s ražnými haluškami
  • pór – 1 menší kus
  • zeleninový bujón – 1 kocka (ja používam sypaný od Alnatury, takže som dala jednu čajovú lyžičku)
  • soľ
  • celé čierne korenie
  • celé nové korenie
  • voda – 3 litre
  • petržlenová vňať – 1 hrsť
  • zelerová vňať – 1 hrsťRažné halušky:
  • vajce – 1 ks
  • vlažná voda – 2 PL
  • soľ – štipka
  • mleté čierne korenie

Postup prípravy

  1. Vnútro tekvice dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme celé čierne a nové korenie a osolíme.
  2. Keď nám to začne vrieť pridáme zeleninový bujón a varíme 25 minút.
  3. Tento “vývar” precedíme, pridáme doň zeleninu nakrájanú na drobno, zemiaky nakrájané na kocky a varíme až do zmäknutia zeleniny.
  4. Medzitým si v malej miske zmiešame vajce s dvoma lyžicami vody, štipkou soli a mletým čiernym korením.
  5. Postupne pridávame múku tak, aby nám vzniklo hustejšie cesto (nie príliš tuhé).
  6. Keď je zelenina takmer mäkká tak čajovou lyžičkou vykrajujeme halušky a hádžeme do polievky.
  7. Keď sú halušky uvarené pridáme nakrájanú petržlenová a zelerovú vňať a odstavíme.

Hlavné jedlo: Paradajková kapusta s fašírkami z muffinovej formy

Ingrediencie

Fašírky:Paradajková kapusta s fasirkami z muffinovej formy

  • pliecka – (mleté) 500 g
  • vajce – 2 ks (ja som dala 4 lebo som ich mala malé)
  • sucháre – 3 ks
  • cubuľa – 1 ks
  • cesnak – (strúčiky, podľa chuti) 2-4 ks
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej – 2-3 PL
  • strúhanka

Paradajková kapusta:

  • kapusta – (hlávková) 1000 g
  • paradajkový pretlak – 100 g
  • cibuľa – 1 ks
  • hladká múka – 1 a 1/2 PL
  • olej – 3 PL
  • soľ
  • korenie
  • kmín
  • cukor – (trochu)

Postup prípravy nájdete tu Paradajková kapusta s fašírkami z muffinovej formy

 

Dezert: Čoko-tekvicové brownies

Ingrediencie

  • horká čokoláda – 250 – 300 g (aspoň 50%)
  • Čoko-tekvicové browniesmaslo – 220 g
  • kryštálový cukor – 120 g
  • vajce – 5 ks
  • vanilkový extrakt – 1 PL
  • kypriaci prášok – 1 PL
  • hladká múka – 1 hrnček
  • kakao – 2 – 3 PL
  • tekvicové pyré – 1 hrnček
  • cream cheese – 120 g (Philadelphia, Linessa,…)
  • škorica – 1/4 PL (mletá)
  • muškátový oriešok – 1/8 (mletý)

Postup prípravy nájdete tu:  Čoko-tekvicové brownies

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>