Tip na nedeľný obed | Krúpová polievka, Chrumkavé quiche s brokolicou a tuniakom & Domáci puding

Zdieľajte recept

Tip na nedeľný obed | Krúpová polievka, Chrumkavé quiche s brokolicou a tuniakom & Domáci puding

Inšpirujte sa novým tipom na nedeľný obed. Ak radi experimentujete a vymýšľate nové kombinácie, tento tip je vhodný práve pre vás :)

Polievka: Krúpová polievka

Ingrediencie

  • zemiaky – 4 stredne veľké kusykrupova polievka
  • mrkva – 1 ks
  • zeler – 1/2 ks
  • petržlen – 1 ks
  • olej – 1 PL
  • červená paprika – 1 KL
  • červená šošovica – 1 šálka (nemusí byť)
  • soľ
  • čierne korenie
  • petržlen – vňať
  • ligurček
  • zeler
  • jačmenné krúpy – 1 šálka

Postup prípravy:

  1. Maslo rozpustíme v oleji a pomaly na ňom opečieme na kocky nakrájané očistené zemiaky a zeleninu.
  2. Až sa na dne kastróla vytvorí krusta, prisypeme lyžičku červenej papriky, premiešame a rýchlo zalejeme vodou (paprika pri vysokých teplotách horkne).
  3. Osolíme, okoreníme, pridáme šošovicu a necháme chvíľu variť. Čas závisí na veľkosti kociek.
  4. Medzitým prepláchneme krúpy, zalejeme vodou, osolíme a necháme chvíľu variť. Podľa veľkosti to trvá cca 15 minút, zlejeme cez sito a prepláchneme čistou vodou.
  5. Pridáme k mäkkej zelenine, privedieme k varu a je takmer hotovo.
  6. Úplne na záver posypeme nasekanými bylinkami a môžeme jesť.

Hlavné jedlo: Chrumkavé quiche s brokolicou a tuniakom

Ingrediencie

  • ovsené vločky – (najemno pomleté) 3/4 hrnčekaChrumkavé quiche s brokolicou a tuniakom
  • celozrnná múka – (prípadne iná) 1/2 hrnčeka
  • maslo – 3 PL
  • mlieko – 3 PL
  • brokolica – 150 g
  • tuniak – (najlepšie v konzerve vo vlastnej šťave) 200 g
  • eidam – 75 g
  • mlieko – 150 ml
  • vajce – 2 ks
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy nájdete tu: Chrumkavé quiche s brokolicou a tuniakom

Dezert: Domáci puding

Ingrediencie

  • plnotučné mlieko – 2 2/3 poháradomaci vanilkový puding
  • cukor (podľa toho aký sladký máte radi) – 1/2-1/3 pohára
  • kukuričný škrob – 1/4 pohár
  • štipka soli
  • vanilkový lusk (zrnká) – 1/2 lusku
  • vanilkový extrakt – 2 čl
  • vajíčko – 1 ks

Postup prípravy nájdete tu: Domáci puding

 

 

Nikdy ma nebavilo varenie a pečenie tak ako teraz. Dospievaním sa človek mení a nachádza nové hodnoty. Mám rada ten pocit, keď sa mi podarí pre svojich blízkych prichystať maškrtu, ktorej sa nevedia dojesť. A keďže viem, že záľubu v pečení a varení nemám iba ja, rada sa s vami podelím o moje experimenty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>