NajRecept.sk Dezerty Francúzsky jablkový nákyp
Francúzsky jablkový nákyp
Recept Francúzsky jablkový nákyp
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   18.10.2014

Francúzsky jablkový nákyp

Nie je to koláč. Mne to pripomína nákyp, ale v skratke je to dezert - a to vynikajúci. Jednoduchý na prípravu a navyše je bezlepkový.

Suroviny
6 ks
jablko
75 g
maslo
100 ml
mlieko
200 ml
smotana na šľahanie
100 g
mleté mandle
1 PL
kukuričná múka
4 ks
vajce
3 PL
trstinový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Jablká si umyjeme, vykrojíme jadrovník, prerežeme na polovicu a každú polovicu rozrežeme na 4 časti (jablká nelúpeme).
  2. Do veľkej panvice dáme maslo a na miernom plameni roztopíme. Vhodíme jablká, zvýšime plameň a opekáme 3 - 5 minút (jablká nesmú veľmi zmäknúť). Odstavíme.
  3. Vo veľkej mise si vyšľaháme mlieko, smotanu, mandle a kukuričnú múku. Následne pridáme vajce a cukor a opäť vyšľaháme.
  4. Do zmesi pridáme jablká a opatrne premiešame vareškou.
  5. Zapekaciu misu vymažeme maslom a vlejeme do nej zmes s jablkami.
  6. Pečieme pri 200 °C 45 - 50 minút dozlatista. 
  7. Nákyp podávame teplý. Skladujeme v chladničke a pred podávaním ho môžeme ohriať.
 

 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár