NajRecept.sk Dezerty De luxe pečený čokoládový cheesecake s mladými orechmi
De luxe pečený čokoládový cheesecake s mladými orechmi
Recept De luxe pečený čokoládový cheesecake s mladými orechmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
foodblogerka Bianka    ·   20.10.2014

De luxe pečený čokoládový cheesecake s mladými orechmi

Prvé orechy popadali na zem ešte v zelených šupkách. Niektorým som pomohla ešte zo stromu, ktorý máme na dosah ruky z okna bytu. A tak vznikol čokoládový cheesecake s mladými orechmi, ktorých hnedá šupka na plodoch by sa ešte dala ľahko ošúpať. Sú sladučké a jemné. Ako stvorené k horkej čokoláde. Prekonal moje očakávania a jednoznačne môžem povedať, že mi chutí viac ako vanilkový… a možno je to len tým, že som mala chuť na niečo čokoládové a milujem stále aj vanilkový. Obávam sa, že pri cheesecake-och sa moja osobnosť rozpolťuje. Takže moje druhé JA miluje stále vanilkový.

Suroviny
3/4 balíčka (rozdrvené)
bebe keksy
1 hrsť (posekané)
mladé vlašské orechy
2 PL (roztopené)
maslo
3
vajcia
4 PL
hnedý cukor
1 ČL
vanilková esencia
2 x 250 ml
mascarpone
200 g (roztopená)
horká čokoláda
2 PL
kukuričný škrob
2 PL (preosiate)
kakao
1 ks
kyslá smotana
Postup receptu
Vytlačiť
Tortovú formu (priemer 24-26 cm) si obalíme v alobale, aby sa do nej nedostala voda. Rúru dáme vyhriať na 180 stupňov a dáme do nej plech s vodou (asi 1 – 1,5 cm do výšky). Potom do toho plechu ponoríme tortovú formu s koláčom (vodný kúpeľ). Ale predtým musíme formu naplniť... Kekse a orechy rozmrvíme a rozmixujeme tyčovým mixérov, zmiešame s roztopeným maslom a dáme na dno formy. Ja dávam iba na dno, nie po bokoch. Na to dáme krém: vajíčka vymiešame s cukrom a esenciou. Vmiešame mascarpone a ostatné suroviny  v poradí ako sú písané. Dáme na korpus a uhladíme. Pobúchame párkrát celou formou o linku, aby sa uvoľnili vzduchové bublinky. Pečieme 50 minút vo vodnom kúpeli. Potom vyberieme a necháme na linke vychladnúť, keď vidíme, že sa kraje odliepajú od formy, pomôžeme im po celom obvode nožom. Chladíme v chladničke minimálne 5 hodín. Vrch dozdobíme zvyšným orechmi.  

 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár