NajRecept.sk Mäso Králičie mäso Zajac dusený na červenej zelenine
Zajac dusený na červenej zelenine
Recept Zajac dusený na červenej zelenine
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   9.9.2014

Zajac dusený na červenej zelenine

Zajac s pórom, zelenými olivami a na údenej voňavej slaninke, inšpiroval ma jeden známy a dobrý kuchár, ktorý varí v kuchyni Lidla :)

Suroviny
zajac
grilovaná
červená paprika
paradajky
zelené olivy
čerstvý
tymián
slanina údená
cibuľa
cesnak
pór
olivový olej
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rozporcovaného zajaca som osolil, dochutil čerstvo mletým korením a na olivovom oleji som mäso orestoval.
  2. Keď sa zatiahlo, tak som ho preložil na tanier a do výpeku som vložil na kocky nakrájanú krásne prerastenú údenú slaninu, asi tak dve polievkové lyžice.
  3. Keď bola slaninka takmer vyškvarená, tak som prihodil nakrájanú cibuľu a po chvíľke (312sec.) som k nej pridal aj nakrájaný cesnak, asi tri strúčiky.
  4. Nakrájal som grilovanú červenú nakladanú papriku a olúpané domáce paradajky. Pokiaľ nemáte dobré paradajky, použite tie v konzerve. K slaninke s cibuľkou som pridal tú grilovanú papriku a paradajky, dochutil som niekoľkými (6) vetvičkami čerstvého tymiánu a do tohto zeleninového základu som vložil na kolieska nakrájaný pór.
  5. Dochutil som soľou, potom som do tej červenej zeleninky vložil opečené kúsky zajaca a na vrch som naukladal zelené olivy. Všetko som to mal v takej vyššej rajnici, ktorá sa dá vložiť do rúry.
  6. Tak som to teda do tej rúry vložil a na 160°C piekol asi 64minút. Ozdobil som lístkami čerstvého tymiánu a podával som s cestovinou 
 

 

 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár