Tom yum goong – thajská polievka s krevetami

Zdieľajte recept

Tom yum goong – thajská polievka s krevetami

By 28. september 2014

Milujem túto polievku a pri každej mojej návšteve do thajska som sa na ňu veľmi tešila, z poslednej návštevy som si konečne doviezla ingrediencie, ktoré sa u nás len ťažko zoženú, no a ostatné veci ako paradajka, cibuľa a iné čo sú u nás k dispozícii neboli problém. Tak som si teda aj na Slovensku mohla dopriať túto výbornú polievku. Ingrediencie, ktoré som si priniesla sa podľa mňa kľudne dajú dostať v Bratislave v špecializovaných obchodoch.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Do hrnca si dáme 3-3 a 1/2 l vody, sušený galangal, sušené limetkové listy, sušenú citronovú trávu a cibuľu. Necháme zovrieť, potom stíšime oheň, pridáme krevety a čerstvú citrónovú trávu nakrájanú na kúsky.Processed with Moldiv

    Processed with Moldiv

  2. Asi po 5-6 minútach pridáme čili – každý podľa toho akú ostrú polievku chce, može sa čili aj podrťiť, ale ja som radšej nechala v celosti potom sa to jednoducho vyberá, ideálne je čerstvé čili, ale postačí aj súšené, pridáme aj jarnú cibuľku a tom yum pastu.
  3. Nakoniec pridáme paradajky.
  4. Necháme ešte raz zovrieť všetko poriadne premiešame.
  5. Nakoniec odstavíme z ohňa a pridáme šťavu z limetky – prípadne z citróna, ak nemáme limetku.

Processed with Moldiv

Blog o dobrom jedle … .


Figovník je miesto kde sa chcem podeliť o moje, receptíky, skúsenosti a radosti z kuchyne. Hocikedy mi napíšte ak máte otázky, dotazy hocičo.


Môj blog: www.figovnik.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>