Tip na nedeľný obed | Cviklová polievka s ochuteným jogurtom a Zajac na červenej zelenine

Zdieľajte recept

Tip na nedeľný obed | Cviklová polievka s ochuteným jogurtom a Zajac na červenej zelenine

Je tu ďalšia nedeľa a s ňou prichádza aj náš tip na nedeľný obed. :-) Nechajte sa teda inšpirovať … 😉

Polievka: Cviklová polievka s ochuteným jogurtom

Ingrediencie:

  •  cvikla – 500g
  • cibuľa – 1 ks
  • cesnak – 1 strúčik
  • rímska rasca – 1 KL
  • maslo – kúsok
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenieCviklová-polievka-s-ochuteným-jogurtom
  • zeleninový vývar – 1,5 l
  • petržlenová vňať

Ochutený jogurt:

  • biely jogurt – 1 balenie
  • rímska rasca – 1 KL
  • rasca – štipka
  • mletý koriander – 1/4 KL
  • mletá paprika – 1/2 KL
  • mleté chilli – štipka
  • soľ – štipka
  • slnečnicový olej

Postup:

  1. Cibuľu a cesnak si očistíme a nakrájame na drobno.
  2. Na miernom ohni necháme rozpustiť maslo a zahriať olej, pridáme cibuľu a restujeme cca 5 minút (alebo kým nie je mäkká, nie hnedá!).
  3. ridáme rímsku rascu a chvíľu popražíme.
  4. Napokon pridáme cesnak a hneď ako nám zavonia pridáme očistenú a na kocky nakrájanú cviklu, osolíme, okoreníme. Chvíľu (asi minútu) ju restujeme a následne zalejeme vývarom. Varíme až kým je mäkká.
  5. Nakoniec polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a ak je potrebné ešte dosolíme.Polievku podávame s ochuteným jogurtom, ktorý pripravíme nasledovne:
  6. Rímsku aj normálnu rascu nasucho opražíme na panvici.
  7. Dáme do mažiara a rozdrvíme. Pridáme zvyšné korenie, soľ a premiešame.
  8. Zmes korenia zmiešame s jogurtom a olejom.

Polievku ozdobíme jogurtom a petržlenovou vňaťou.

Hlavné jedlo: Zajac dusený ne červenej zelenine

Ingrediencie:

  • zajac
  • Zajac-dusený-na-červenej-zeleninečervená paprika – grilovaná
  • paradajky
  • zelené olivy
  • tymián – čerstvý
  • slanina – údená
  • cibuľa
  • cesnak
  • pór
  • olivový olej
  • soľ
  • čerstvé mleté korenie

Postup receptu nájdete tu: Zajac dusený na červenej zelenine

Dezert: Marlenka

Ingrediencie:

marlenka

  • vajce – 3 ks
  • krupicový cukor – 300 g
  • hera – 1 ks
  • med – 3 pL (tmavý)
  • jedlá sóda – 1 ČL
  • hladká múka – 400 g

Krém:

  • kondenzované mlieko – plechovka
  • maslo – 300 g

Postup receptu nájdete tu: Marlenka

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>