NajRecept.sk Tipy a triky Rozhovor s macaronkovou kráľovnou Luckou spolu so súťažou a Vyhodnotením
Rozhovor s macaronkovou kráľovnou Luckou spolu so súťažou a Vyhodnotením
Recept Rozhovor s macaronkovou kráľovnou Luckou spolu so súťažou a Vyhodnotením
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   18.9.2014

Rozhovor s macaronkovou kráľovnou Luckou spolu so súťažou a Vyhodnotením

Rozhovor s macaronkovou kráľovnou Luckou spolu so súťažou a Vyhodnotením

Poznáte ospevovanejší dezert akým sú macaronky? Ich chrumkavá škrupinka, vláčne jadro a lahodná plnka, proste vynikajúce! Porozprávali sme sa preto o nich so sympatickou slečnou Luckou Gažovou, ktorá tieto vynikajúce malé dobroty pečie. Prezradila nám niečo o ich príprave a jej ceste za macaronkami. Mimochodom Lucka je mladá kočka, ktorá kedysi zvíťazila v súťaži Miss 2008 ako Miss Sympatia. Pamätáte si ju ešte?

Lucku môžete kontaktovať na jej FB page Lulu´s Bakery, prípadne na webovej stránke www.lulusbakery.sk

  1. Čo bolo pre Teba impulzom pre kuchárske umenie? Pravdepodobne zvedavosť a moja tvrdohlavosť. Odrazu ma začalo baviť jedlo, prezerala som si rôzne stránky foodblogerov a našla som macaronky. Vtedy ich na Slovensku nebolo možné zohnať. Všetci písali aká je to alchýmia a že málokto ich vie upiecť - to mi ako štartovací prvok úplne stačilo.
  2. Ako sa z modelky stane nadšenec cukrárskeho umenia? Modelky predsa musia kvôli línii odolávať všetkým sladkým nástrahám :) Už niekoľko rokov nie som až taká "veľká" modelka aby toto bolo mojou prioritou. Keď som aktívne pracovala a cestovala ako modelka tak som tieto veci riešila. Teraz už veľmi nie, priority sa mi posunuli trochu iným smerom. Radšej si popri pečení zacvičím aby som nenarástla do enormných rozmerov.
  3. Ako si spomínaš na svoje začiatky s pečením makaroniek? Je naozaj pravda to čo sa hovorí, že recept na macarónky je najľahší no zároveň najťažší na prípravu? Samotný recept je jednoduchý, pretože sa skladá len z troch surovín. Príprava je však už o niečom inom. V skutočnosti je to naozaj alchýmia a svojim spôsobom aj umenie. Ide tu o sekundy, každý jeden stupeň v rúre a tiež i miligrami. Takže môžem potvrdiť, je to kombinácia niečoho veľmi jednoduchého no zároveň ťažkého. A moje začiatky? Hodiny som presedela pred rúrou v tureckom sede a čakala, ako to s každou várkou dopadne. :)
  4. Prečo si sa rozhodla práve pre francúzske makrónky, cheesecaky a cupcakes? Pečiem cukrovinky, ktoré sa mi vizuálne páčia a hlavne chutia. Preto som sa rozhodla nepracovať s fondánom a podobnými vecami, ktoré od prírodných jemne odbočujú
  5. Kedy a kde si jedla najlepšiu/najhoršiu makrónku? Najlepšiu som jedla zatiaľ vo Viedni a najhoršiu paradoxne v Bratislave.
  6. Kto Ťa počas doterajšieho pôsobenia v pečení najviac pozitívne ovplyvnil? Keď som začínala piecť, väčšina ľudí ma odhovárala aká to je ťažká a hlavne nedocenená práca. Ja som sa však do pečenia zamilovala. Potrebovala som to správne nakopnutie, ktoré som dostala od Jakuba, kamaráta a dizajnéra. Keď ochutnal moje koláče povedal, že niečo také dobré si nezaslúži mať také zlé logo! A vtedy to začalo, spravili sme logo, spolu s ďalším kamarátom i stránku a facebookovú stránku, na ktorej sa o mne ľudia dozvedeli a môžu tam nájsť všetky aktuálne informácie.
  7. Máš nejaký vzor, ktorý je pre Teba inšpiráciou? Konkrétny vzor veru nie.
  8. Pamätáš si ešte na svoj prvý upečený koláč, prípadne prvé pečenie? Ako to dopadlo?Presne si nepamätám, ktorý bol prvý no určite to nedopadlo dobre a chutne. Viem však  s istotou povedať, že sa mi nepodarili ani nepečené kokosové guľky, ktoré pozostávali len z piškót, rumu a kokosu :)
  9. Chystáš sa otvoriť si vlastnú cukráreň kde budú môcť všetci obdivovatelia sladkých dobrôt môcť ochutnať vynikajúce sladké pochúťky z Tvojej kuchárskej vášne? V budúcnosti určite áno, je to môj sen a cieľ, za ktorým idem. Verím, že sa mi to v blízkej dobe podarí. Držte palce! :)
 

Ak ste ešte neochutnali tie najlepšie macaronky aké sme my jedli, máte možnosť vyhrať v súťaži balenie 20-tich kusov macaroniek. Na zapojenie vám stačí napísať pod článok komentár, prečo by ste práve vy mali vyhrať toto balenie. Šťastného výhercu vyžrebujeme 29.9.2014 a uverejníme pod článkom.

 Vyhodnotenie súťaže

Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do súťaže o balíček macaroniek od úžasnej Lucky. Čas na súťaženie už vypršal a preto sme vyžrebovali šťastného výhercu spomedzi tých, ktorí sa zapojili. Šťastnou výherkyňou sa stáva pani Alena s komentárom: ,,Pekny vecer, Lucka. Neviem, ci si take krasne makaronky zasluzim, bo ako skusam, tak skusam, este nikdy sa mi nepodarili tak, aby som bola spokojna. Zajtra mame s manzelom 30. Vyrocie sobasa a predstava, ze by sa makaronky len tak ku mne prikotulali, je velmi lakava. A keby aj nie, budem skusat dalej. … A Ty budes mat i tak moj obdiv " Výherkyňu sme už kontaktovali na jej e-mail. Gratulujeme! Žrebovanie prebiehalo pomocou systému Random.org a poradové číslo, ktoré mal každý zapojený súťažiaci si môžete pozrieť nižšie.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár