NajRecept.sk Mäso Kuracie kúsky v pomarančovej omáčke - Orange chicken
Kuracie kúsky v pomarančovej omáčke - Orange chicken
Recept Kuracie kúsky v pomarančovej omáčke - Orange chicken
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   4.9.2014

Kuracie kúsky v pomarančovej omáčke - Orange chicken

Toto je take dobreeeee. Ked som som sa rozhodla vyskusat tetnto recept, netusila som, ze budem s vysledkom maximalne spokojna. Dokonca aj moj drahy pochvalil, ze taketo mu mam varit. Prekvapenie dvojnasobne. Kuracie prsia pokrajane na kocky, obalene v cesticku a vyprazene. Kuracie kusky nasiaknute uzasnou pomarancovou omackou. Vrele doporucujem vsetkym tym, ktori maju radi kombinaciu masa s ovocim. Myslim si, ze cele tajomstvo chuti tohoto jedla spociva v spravnom dochuteni pomarancovej omacky. Podavala som s basmati ryzou. Som presvedcena, ze vas tento recept nesklame..... Ingrediencie sú pre dve osoby (1 salka =250 ml).

Suroviny
2 ks (väčšie)
kuracie prsia
(na vyprážanie)
olej
soľ
korenie

Na cestíčko:

1 ks
vajce
1/4 šálky
hladká múka
( u mňa cornflour) 2 PL
solamyl
1/2 KL
prášok do pečiva
1/4 šálky
studená voda
1/2 PL
olej
štipka soli

Na pomarančovú omáčku:

(z jedného veľkého pomaranča)
pomarančová šťava
1 KL (najemno nastrúhaná)
pomarančová kôra
3 PL (resp. voda)
kurací vývar
1/4 KL (u mňa aj štipka sušených chilli lupienkov)
chilli paprika
1 PL
sójová omáčka
5 KL
hnedý cukor
2 KL
ryžový ocot
1 KL (u mňa cornflour)
solamyl

Ďalšie ingrediencie:

2 PL
olej
2 strúčiky (prelisované)
cesnak
(podľa potreby)
soľ
(podľa potreby)
mledé biele korenie
2-3 KL
sezamové semienka
(z jarnej cibuľky) 1-2 ks
vňať
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Umyte, osusene kuracie prsia porezeme na kocky.
  2. Zo surovin na cesticko vymiesame hladku zmes a kuracie kusky dame marinovat do tohtoto cesticka.
  3. Dobre premiesame, aby kazdy kusok masa sa obalil cestickom.
  4. Odlozime bokom.
  5. Vsetky suroviny na pomarancovu omacku zmiesame v miske.
  6. V hlbokej panvici ( najlepsie vo wooku) zahrejeme olej a vyprazime kuracie kusky do zlatista.
  7. Dame ich odkvapkat na papierovu utierku.
  8. Pri vyprazani oddelujeme jednotlive kusky od seba, davame pozor, aby sa sa nam nezlepili. Olej z wooku zlejeme, opatrne ho utrieme papierovou utierkou .
  9. 2 PL oleja rozohrejeme a pridame 2 struciky prelisovaneho cesnaku a orestujeme. Davame pozor, cesnak rychlo hori a potom je horky.
  10. Odstavime z ohna a za staleho miesania velmi opatrne pridame zmes na pomarancovu omacku. Premiesame a vratime spat na ohen a kratko povarime. Ak je omacka husta, pridame trochu pomarancovej stavy, ak je riedka, zahustime malym mnozstvom solamylu rozmiesanou v pomarancovej stave.
  11. Ochutname, v pripade potreby odchutime solou, korenim.
  12. Do uvarenej omacky pridame vyprazene kuracie kusky. Premiesame dosledne, aby kazdy kusok masa nasiakol omackou.
  13. Pred podavanim posypeme malym mnozstvom sezamu a vnatou z jarnej cibulky a podavame s basmati ryzou.
Dobru chut!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár