Tortovú formu si poriadne vymažeme maslom, dno môžeme vystlať papierom na pečenie. Sušienky si rozmixujeme na prášok (alebo ich dajte do mirkoténového sáčku a rozdrvte sekáčom na mäso). Musíte ale docieliť jemný prášok.
Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a pridáme do sušienkového prášku. Rukami poriadne vymiesime a vzniknutú mrveničku vysypeme do formy a poriadne utlačíme.
Korpus dáme zapiecť na 10-15 minút do rúry na 180 stupňov. Potom necháme vychladnúť.
V miske si vymiešame mascarpone, vajíčka, smotanu, múku a namrvené gaštanové pyré (ak ste kupovali zmrazené nezabudnite ho najprv rozmraziť).
Podľa chuti pridajte cukor alebo vanilínový cukor, lebo gaštanové pyré je samo o sebe dosť sladké. Plnku nalejeme na korpus a pečieme vo vodnom kúpeli cca 50 minút na 160-170 stupňov (riaďte sa svojou rúrou).
Po upečení vypneme rúru, ale neotvárame dvierka ešte aspoň 20 minút, až potom vypustíme paru.
Po pol hodine otvoríme dvierka a necháme cheesecake chladnúť v rúre ešte tak 1 hodinu.
Potom ho vyberieme, necháme úplne vychladnúť a dáme na noc do chladničky zatuhnúť (aspoň na 3-4 hodiny). Môžeme posypať čoko hoblinkami...