NajRecept.sk Dezerty Gaštanový cheesecake
Gaštanový cheesecake
Recept Gaštanový cheesecake
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Love.muffin    ·   25.9.2014

Gaštanový cheesecake

Kto nemiluje gaštanové pyré, tak tento recept ani nepozerajte - je to totiž silno gaštanová pochúťka!

Suroviny
250 g (Hobbits alebo BeBe)
sušienky
125 g (izbovej teploty)
maslo
250 g
mascarpone
200 g (1 kocka úplne stačí)
gaštanové pyré
1 balenie
kyslá smotana
80 g (kryštálový alebo 1 - 3 balenia vanilkového cukru)
cukor
2 ks
vajce
2 PL
hladká múka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Tortovú formu si poriadne vymažeme maslom, dno môžeme vystlať papierom na pečenie. Sušienky si rozmixujeme na prášok (alebo ich dajte do mirkoténového sáčku a rozdrvte sekáčom na mäso). Musíte ale docieliť jemný prášok.
  2. Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a pridáme do sušienkového prášku. Rukami poriadne vymiesime a vzniknutú mrveničku vysypeme do formy a poriadne utlačíme.
  3. Korpus dáme zapiecť na 10-15 minút do rúry na 180 stupňov. Potom necháme vychladnúť.
  4. V miske si vymiešame mascarpone, vajíčka, smotanu, múku a namrvené gaštanové pyré (ak ste kupovali zmrazené nezabudnite ho najprv rozmraziť).
  5. Podľa chuti pridajte cukor alebo vanilínový cukor, lebo gaštanové pyré je samo o sebe dosť sladké. Plnku nalejeme na korpus a pečieme vo vodnom kúpeli cca 50 minút na 160-170 stupňov (riaďte sa svojou rúrou).
  6. Po upečení vypneme rúru, ale neotvárame dvierka ešte aspoň 20 minút, až potom vypustíme paru.
  7. Po pol hodine otvoríme dvierka a necháme cheesecake chladnúť v rúre ešte tak 1 hodinu.
  8. Potom ho vyberieme, necháme úplne vychladnúť a dáme na noc do chladničky zatuhnúť (aspoň na 3-4 hodiny). Môžeme posypať čoko hoblinkami...

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár