12 hodinové kačacie stehienká s celerovo-zemiakovou kašou

Zdieľajte recept

12 hodinové kačacie stehienká s celerovo-zemiakovou kašou

By 8. september 2014

Toto jedlo nepotrebuje veľa námahy, ani dlhé státie pri sporáku. Jednoducho len čas a trpezlivosť. Kačka sa odmení rozpadávajúcim ružovým mäskom. A ráno vstávať na vôňu mäska bolo tiež príjemné. :)

 

Ingrediencie

Postup prípravy

Aby som vedela ľahšie vysvetliť časový rozvrh, napíšem príklad ako som to robila ja. V piatok večer som stehienká vložila do misky a zaliala mliekom – úplne aby sa ponorili. Toto som zatvorila a dala do chladničky.

  1. V sobotu o polnoci stehienká vybereme zlejeme mlieko a osušíme ich.
  2. Položíme ich na pekáč, osolíme a okoreníme rascou, môže byť mletá aj celá, kto ako chce.
  3. Soli sa nebojíme – ja používam hrubú morskú.
  4. Pekáč zatvoríme (prikryjeme alobalom) a dáme to rúry ktorú si nastavíme na 90 °C. Môžeme ísť kľudne spať.
  5. Nastavíme si budík na 7mu ráno. V rúre zvýšime teplotu na 110-120 °C a pekáč ešte neotvárame.
  6. Môžeme ísť ďalej spať :) Okolo 12 tej na obed vyberieme pekáč a otvoríme ho.
  7. Kačku pooblievame s vlatnou šťavou ktorú vypotila.
  8. Zase zvýšime teplotu na 150 °C dopečieme asi 15-20 min (pokiaľ sa jedná len o stehienká, ak ide o celú kačku tak ešte aspoň hodinu jej dáme).
  9. Celerovo – zemiaková kaša : zemiaky a celer pokrájeme na kocky (už ošúpané).
  10. Vložíme do hrnca a napustíme vodu aby sa potopili.
  11. Pridáme asi 1 PL soli.
  12. Necháme vrieť.
  13. Vidličkou postupne kontrolujeme a keď je všetko mäkké vypneme.
  14. Vodu zlejeme a ponorným mixérom všetko rozmixujeme.
  15. Okoreníme podľa chuti a dosolíme.
  16. Korenie odporúčam mletý muškátový oriešok, biele korenie, čierne korenie alebo poprípade čerstvé bylinky (rozmarín, tymián).
  17. Červená kapusta : v hrnci si zohrejeme olej, a pridáme na jemno pokrájanú cibuľku trochu opečieme.
  18. Pridáme kapustu pokrájanú na jemné slížiky.
  19. Premiešame, pridáme bobkový list, soľ, korenie.
  20. Zatvoríme pokrievkou.
  21. Po 10 min pridáme cukor, znova premiešame a necháme ešte 5-10 min povariť.

12 hodinové kačacie stehienká s celerovo-zemiakovou kašou

 

Blog o dobrom jedle … .


Figovník je miesto kde sa chcem podeliť o moje, receptíky, skúsenosti a radosti z kuchyne. Hocikedy mi napíšte ak máte otázky, dotazy hocičo.


Môj blog: www.figovnik.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>