NajRecept.sk Tip na nedeľný obed | Krémová polievka z pečených paprík a Rezne pod perinou
Tip na nedeľný obed | Krémová polievka z pečených paprík a Rezne pod perinou
Recept Tip na nedeľný obed | Krémová polievka z pečených paprík a Rezne pod perinou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   2.8.2014

Tip na nedeľný obed | Krémová polievka z pečených paprík a Rezne pod perinou

Opäť prinášame inšpiratívny Tip na nedeľný obed, ktorý vám poradí čo uvariť. Prajeme vám dobrú chuť a príjemný víkend :)  

Polievka: Krémová polievka z pečených paprík

Ingrediencie:
  •  6 ks - jabĺčkové červené papriky
  •  1 ks - konzerva rajčín
  •  1 ks - zemiak
  •  1 ks - cibuľa
  •  1 ks - cesnak
  •  1 ks - zeleninový bujón
  • 1 ČL - červená paprika
  • 2 ČL - worchesterová omáčka
  • z 1/2 ks - citrónová šťava
  • 2 ČL - cukor
 
Postup receptu:
  1. Papriky rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a vložte pod rozpálený gril.
  2. Keď začnú černieť, obráťte ich a nechajte sčernieť i z druhej strany.
  3. Po opečení ich pod tečúcou vodou zbavte šúp i jadrovníkov a nakrájajte na kúsky.
  4. V hrnci na troške olivového oleja opražte nadrobno nakrájanú cibuľku cca 3 minúty a potom prihoďte cesnak a červenú papriku.
  5. Premiešajte a po minúte pridajte papriku, rajčiny z konzervy a nadrobno nakrájaný zemiak.
  6. Prilejte cca 8 dcl vody a zeleninový bujón.
  7. Keď sú zemiaky mäkké, rozmixujte polievku tyčovým mixérom dohladka.
  8. Dochuťte worchestrovou omáčkou, citrónovou šťavou a cukrom, prípadne pridajte čerstvé bylinky (po odstavení z plameňa).
  9. Odporúčam podávať s údeným syrom a mletým čiernym korením.
 

Hlavné jedlo: Rezne pod perinou

Ingrediencie:
  • 1,2 kg          bravčové karé
  • 200 g          údený syr (strúhaný)
  • 2 nožičky    klobása údená
  • 4 ks               cibuľa (nakrájaná na kolieska)
  • 4 strúčiky   cesnak
  • 1 ks                smotana na varenie
  • 2 PL              horčica
  • soľ
  • olej
  • mleté čierne korenie
  • rasca
  • tymián
  • mletá červená paprika
   
Postup receptu:
Rezne pod perinou
 

Dezert: Tvarohová mramorová bábovka

 
Ingrediencie:
  • 250 g     tvaroh jemný
  • 220 g     maslo
  • 3 PL       kakao
  • 250 g     práškový cukor
  • 1/2 bal  prášok do pečiva
  • 250 g     polohrubá múka
  • 1 bal.      vanilkový cukor
  • 4 ks         vajce
Postup receptu:
Tvarohová mramorová bábovka

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár