Tip na nedeľný obed | Cesnaková cesnačka a Zapekaná cuketa
Na túto nedeľu sme si pre vás pripravili tip na obed z cukety, k tomu jemnú cesnakovú polievku a sladký tvarohovo-čokoládový koláč.
Polievka: Cesnaková cesnačka
Ingrediencie
zemiaky - 1 ks
bobkový list - 2 ks
olej
bageta alebo rožok
parmezán
Postup receptu:
Na oleji som opražila ošúpaný, na kúsky pokrájaný zemiak.
Pridala som ošúpané, na plátky pokrájané strúčiky cesnaku, spolu som to celé nechala opražiť a zaliala som to vývarom.
Pridala som bobkový list a nechala cca 15 minút povariť, kým sa zemiak neuvaril.
Na panvici som na troške olivového oleja opražila pokrájaný rožok a posypala som ho strúhaným parmezánom.
Hlavné jedlo: Zapekaná cuketa
Dezert: Tvarohovo-pudingový čokoládový koláč
Ingrediencie:
Cesto:
mäkké maslo - 200 g
kryštálový cukor - 130 g
kakao - 50 g
vajce - 1 ks
Plnka: