NajRecept.sk Tipy a triky Pozrite si ako varia staré mamy na celom svete
Pozrite si ako varia staré mamy na celom svete
Recept Pozrite si ako varia staré mamy na celom svete
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
zuzana jariabekova    ·   22.7.2014

Pozrite si ako varia staré mamy na celom svete

Pozrite si ako varia staré mamy na celom svete

Taliansky fotograf Gabriel Galimberti vo svojej zaujímavej sérii fotografií zachytil babičky z rôznych kútov sveta s jedlami, ktoré pripravujú pre svoje rodiny.  Ako iste všetci  vieme, všetky babičky majú potrebu starať sa o stravovanie svojich vnúčat. Jeho projekt s názvom "Lahôdky z lásky" propagoval v 58 rôznych krajinách, kde fotografoval staré mamy predtým, než začali variť a potom ich finálne výtvory. V každom jedle, ktoré pripravili, je vidieť, že do jeho prípravy vložili nielen energiu ale tiež i lásku. Gabriel hovorí, že vďaka svojej vlastnej babičke dostal tento skvelý nápad. Predtým než fotograf odišiel na ďalekú cestu po krajinách, jeho babička mu na rozlúčku pripravila jeho obľúbené jedlo - Raviolli. Jej najväčšou starosťou však bolo, čo bude jej vnuk jesť na výlete a tak jej povedal: " Vieš babi, na celom svete existuje mnoho ďalších babičiek a väčšina z nich sú taktiež výborné kuchárky. Požiadam ich, aby navarili aj pre mňa, preto sa nemusíš  o mňa báť." "Lahôdky z lásky " nie sú prvým fotografickým projektom, ktorý Galimberti predstavil. Môžete si ho pamätať napríklad aj zo sérií "Toy story", kde fotil deti z celého sveta s ich najobľúbenejšími, najcennejšími a najmilšími hračkami. Tešíme sa, akú tému sa Gabriel rozhodne zdokumentovať nabudúce. Jedna vec však ostáva rovnaká: Gabriel určite vie, ako zachytiť  starostlivý pocit, ktorý zažijeme práve u tých našich babičiek :-) Napíšte nám aké jedlo vám najradšej pripravuje vaša babička?  

Arménsko, Tolma (Hovädzie a ryža zabalená do listov viniča)

Haiti (Jahňa v kreolskej omáčke)    

Malawi, Finkubala (Húsenice v paradajkovej omáčke)

   

Maroko, Bat Bot (Berberský chlieb pečený na panvici)

   

Taliansko (Mangold s ricottou ravioli a mäsovou omáčkou)

   

Filipíny, Kinunot (Žralok v Kokosovej polievke)

   

Kajmanské ostrovy (Honduraská Iguana s ryžou a fazuľou)

   

Libanon, Mjadara (Ryža a šošovicový krém)

   

Čína, Hui Guo Rou (Dvakrát varené bravčové mäso so zeleninou)

   

India (Kuracie Vindaloo)

   

Lotyšsko (Sleď so zemiakmi a cottage cheese)

   

Zimbabwe, Sadza (Biela kukuričná múka a tekvicové listy varené v arašidovom masle)

   

Brazília (Feijoada Light)

   

Alžírsko (Kuracie mäso a zelenina CuosCous)

   

Turecko, Karniyarik (Mäkký Baklažán s mäsom a zeleninou)

   

Kanada (Bizón na hubovej omáčke)

   

Bolívia, Queso Humacha (Zelenina s čerstvým syrom)

   

Keňa, Mbogo a Orgali (Biela ovsená polenta so zeleninou a kozou)

   

Argentína, asado Criollo (Zmixované mäso s barbecue)

   

Egypt, Kuoshry (Cestoviny, ryža a strukoviny)

   

Thajsko, Kai Yat Sai (Plnená omeleta)

   

Španielsko, Asadura de Cordero Lecca con Arroz (Jahňacie vnútornosti s ryžou)

   

Etiópia (Enjera s Churro a zeleninou)

   

Island, Kjotsùpa (Jahňacie a zeleninová polievka)

   

Nórsko, Kjottsuppe (Islandské býčie mäso a zeleninová polievka)

   

Zanzibar, Wali, Mchuzina Mbogamboga (Ryža, ryby a zelenina v Green Mango omáčke)

  Zdroj: gabrielegalimberti.com
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár