Mätový sirup

Zdieľajte recept

Mätový sirup

By 27. júl 2014

Ak máte doma na záhrade mätu tak viete, že jej nikdy nie je málo. Treba to využiť a spraviť si z nej niečo dobré :)

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Natrhané vetvičky opláchneme vodou.

  2. Dáme do hrnca a zalejeme 5 litrami prevarenej a vychladenej vody.

  3. Pridáme citronádu.
  4. Necháme luhovať 2 dni, občas premiešame.
  5. Precedíme cez sito.
  6. Pridáme cukor.
  7. Zohrejeme na cca 80 °C.

  8. Horúci sirup nalejeme do fliaš.
  9. Do každej pridáme vetričku mäty a dôkladne zatvoríme.
  10. Zabalíme do deky, aby sa vrchnáky dobre chytili.

...a už len nazdravie :)

 

 

Nikdy ma nebavilo varenie a pečenie tak ako teraz. Dospievaním sa človek mení a nachádza nové hodnoty. Mám rada ten pocit, keď sa mi podarí pre svojich blízkych prichystať maškrtu, ktorej sa nevedia dojesť. A keďže viem, že záľubu v pečení a varení nemám iba ja, rada sa s vami podelím o moje experimenty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>