NajRecept.sk Dezerty Linecké koláčiky plnené punčovou plnkou
Linecké koláčiky plnené punčovou plnkou
Recept Linecké koláčiky plnené punčovou plnkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
moj sladky svet    ·   3.7.2014

Linecké koláčiky plnené punčovou plnkou

Zase jeden druh koláčikov pochádzajúcich z Talianska. Neapol a Sicília sú miesta, ktoré bez ochutnania určitých sladkých špecialít nemožno obísť. A tieto "biscotti napoletani" pochádzajú práve z Neapolu. V ich recepte ale robia plnku výlučne z višní. Sirup, marmeláda, likér - všetko je višňové. Dokonca do plnky pridávajú kúsky višní. Ja som si ale recept zase trošku upravila na môj spôsob. Pripravíme si linecké cesto. Ak nemáte svoj recept, jeden nájdete na tomto linku.

Suroviny
350 g
piškótové cesto

Na plnku:

250 g
marmeláda z čerstvého ovocia (malinová, jahodová, višňová..)
2 PL
kakao
2 PL
rum
trochu punčovej arómy
1 PL
citrónový sirup
1 PL
pomarančový sirup
2 PL
malinový sirup

Na polevu:

120 g
práškový cukor
1 ks
bielok
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Piškótové cesto polámeme na malé kúsky.
  2. Spolu s ostatnými surovinami dobre premiešame.
  3. Dobré je všetko spolu rozmixovať, dostaneme tak hladkú masu.
  4. Linecké cesto rozvaľkáme na obdĺžniky rozmerov asi 10x25 cm.
  5. Stred naplníme plnkou.
  6. Zvinieme z oboch strán a otočíme spojom nadol.
  7. Nakrájame na 1,5 cm plátky a potrieme polevou (rozmiešaný bielok s cukrom).
  8. Poukladáme oddelené od seba na plech s papierom na pečenie.
  9. Pečieme pri 180°C asi 15-18 minút.
  10. Koláčiky sa nemusia hneď skonzumovať, vydržia niekoľko dní. Kto má rád, môže do plnky pridať aj mleté orechy.
  11. Vrch koláčikov môžeme tiež pred pečením trochu nakrojiť a rez naplniť lekvárom.
Dobrú chuť!

 

   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár