NajRecept.sk Mäso Kura pečené na citrónoch, cesnaku, zemiakoch a špargli
Kura pečené na citrónoch, cesnaku, zemiakoch a špargli
Recept Kura pečené na citrónoch, cesnaku, zemiakoch a špargli
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Levandullka in cucin    ·   15.7.2014

Kura pečené na citrónoch, cesnaku, zemiakoch a špargli

Zbožňujem jedlá z jedného pekáča. Ich chuť vždy príjemne prekvapí a ak spojíte chute domáceho kuraťa, čerstvej BIO špargle, sviežich citrónov, voňavého cesnaku a zemiakov, vyjde vám z toho dokonalý nedeľný obed za ktorý by ste sa nemuseli hanbiť ani pred vzácnou návštevou :-) Suroviny sú na dve porcie

Suroviny
2 ks
kuracie stehná vykostené
4 väčšie kusy
zemiaky
1 ks
citrón
10 ks
zelená špargľa
6 - 8 strúčikov
censak
1 PL
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zemiaky očistíme, nakrájame na mesiačiky a spolu s očisteným cesnakom dáme do pekáča.
  2. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme trochou šťavy z citróna, lyžicou oleja a dobre premiešame.
  3. Citrón prekrojíme a pridáme k zemiakom.
  4. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 200°C na 15 minút.
  5. Následne k zemiakom pridáme aj kura a špargľu.
  6. Kura posypeme soľou a mletou chili papričkou a dáme piecť na cca 35-40 minút prykryté alobalom.
  7. Po uplynutí tohto času vyskúšame, či je kura mäkké a ak áno, necháme ho odokryté dopiecť cca 10-15 minút.
Dobrú chuť!
   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár