NajRecept.sk Dezerty Hrnčeková kakaovo-pomarančová bábovka s polevou
Hrnčeková kakaovo-pomarančová bábovka s polevou
Recept Hrnčeková kakaovo-pomarančová bábovka s polevou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   23.7.2014

Hrnčeková kakaovo-pomarančová bábovka s polevou

Občas človek zažíva dlhé chvíle a keď pri tom dostane chuť na niečo sladké a domáce, vznikne z toho v mojom prípade upečený koláč či iná dobrota. Bábovka chutila vynikajúco, bola mäkká i na druhý deň. Cesto bolo nadýchané, nemrvilo sa spolu s bonusom pomarančovej vône rozmáhajúcej sa po miestnosti. Veľkým plusom tohto receptu je, že pri príprave nezašpiníte celú kuchyňu. Jediné čo na prípravu budete potrebovať bude veľká misa, pohár, mixér a forma na pečenie.

Suroviny
1 pohár
hladká múka
1 pohár
kyslá smotana
1 pohár
práškový cukor
1 pohár
prášok do pečiva
z 1 kusu
pomarančová kôra
2 PL
pomarančová šťava
1 pohár (nasekané)
vlašské orechy
1 pohár
granko
3 ks
vajce
120 ml
olej

Pomarančová poleva:

3/4 pohára
práškový cukor
3 PL
pomarančová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny spolu zmiešame v jednej miske pomocou mixéra na tekutú masu.
  2. Formu na pečenie vytrieme maslom a vysypeme polohrubou múkou
  3. Cesto vylejeme rovnomerne do formy a vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C. Pečieme približne 45 minút, alebo dovtedy kým sa nám na špajdlu nebude cesto lepiť.
Pomarančová poleva:
  1. Preosiaty práškový cukor rozmixujeme spolu s pomarančovou šťavou dohladka a polejeme upečenú vychladnutú bábovku.
 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár