NajRecept.sk Torty Torta Panna cotta s jahodami
Torta Panna cotta s jahodami
Recept Torta Panna cotta s jahodami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
moj sladky svet    ·   29.6.2014

Torta Panna cotta s jahodami

Suroviny sú na tortu v priemere 20-22 cm alebo na štyri malé tortičky s priemerom 7-8 cm, ktoré som robila ja.

Suroviny

Na spodné cesto:

100 g
sušienky
50 g
maslo
1/2 PL
med
pár kvapiek citrónovej šťavy alebo arómy

Panna cotta:

500 ml
sladká šľahačka
8 g
želatínové pláty

Ostatné suroviny:

jahody
cukor
prášková želatína
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Sušienky rozmrvíme a pridáme k nim med, roztopené maslo a citrónovú šťavu.
  2. Zmes natrieme na spodok formy a dáme stuhnúť do chladničky.
  3. Vrstva bude hrubá asi 0,5 cm.
  4. Ak chceme spodok hrubší, zdvojnásobíme množstvo surovín.
  5. Želatínu namočíme do smotany a necháme pár minút zmäknúť.
  6. Potom ju zohrejeme za stáleho miešania, kým sa želatína úplne roztopí, ale ju nevaríme!
  7. Smotanu nalejeme do formy na cesto a necháme stuhnúť.
  8. Na stuhnutú tortu nalejeme želé, ktoré si pripravíme uvarením želatíny z rozmixovaných jahôd s cukrom.
  9. Pod želatínu môžeme poukladať kúsky jahôd.
  10. Ja som na tortičky cesto zabalila do fólie a rozvaľkala.
  11. Potom som cez fóliu vykrojila kolieska požadovanej veľkosti a položila na vrch stuhnutej uvarenej smotany so želatínou, ktorú som naliala do formičiek.
  12. Formičky vyklopíme a polejeme rozmixovanými jahodami s cukrom (nepoužila som želatínu).
Dobrú chuť!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár