NajRecept.sk Tekvicové kari s čapáti
Tekvicové kari s čapáti
Recept Tekvicové kari s čapáti
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   1.6.2014

Tekvicové kari s čapáti

Jednoduché a chutné karí, ktoré zasýti a zahreje :).Tento recept má dva hlavné kroky: prvý je uvariť karí a druhý upiecť indické placky čapáti.

Suroviny

Na kari:

400 - 500 g
tekvica hokkaido
400 ml
kokosové mlieko
1 konzerva
krájané paradajky
200 g
mrazená zelená fazuľka
3 ks
surové zemiaky
1,5 l
zeleninový vývar
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
1 ČL
kari korenie
2 ČL
pálivé kari korenie
1 - 2 (podľa chuti)
chilli papričky
soľ
slnečnicový olej

Na indické placky čapáti:

125 g
pšeničná celozrnná múka
115 g
hladká múka
1 ČL
soľ
2 PL
olivový olej
175 ml
teplá voda
Postup receptu
Vytlačiť
Kari:
  1. Na oleji si opražíme oba druhy karí korenia (približne 1-2 minúty), pridáme nakrájanú cibuľu a keď je upražená do sklovita pridáme na plátky nakrájaný cesnak a nakrájané čili papričky.
  2. Krátko osmažíme a keď nám začne cesnak rozvoniavať tak pridáme na kocky nakrájané zemiaky a tekvicu.
  3. Zemiaky a tekvicu asi 2 minúty pražíme. Všetko zalejeme zeleninovým vývarom a kokosovým mliekom, osolíme a privedieme k varu.
  4. Keď sú zemiaky a tekvica uvarené pridáme krájané paradajky a necháme na miernom ohni variť 10 minút.
  5. Po 10 minútach pridáme zelenú fazuľku a opäť necháme variť 10 minút. Ak je potrebné karí dosolíme prípadne môžme pridať mleté čili. Odstavíme.Čapáti:
  6. Do misy si dáme oba druhy múk, soľ a olej a postupne pridávame vodu, tak aby nám vzniklo mäkké cesto, ktoré dobre vymiesime až sa stane vláčnym a elastickým.
  7. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na osem častí. Z každej vytvarujeme guľku. Guľky prikryjeme utierkou a necháme odpočívať 30 minút.
  8. Po pol hodine každú guľku vyvaľkáme na tenkú placku a tieto placky pečieme na rozpálenej panvici (z každej strany cca 1 minútu), kým sa nám nevytvoria hnedé škvrny. Dávame pozor aby sa nám nespálili.

Tekvicové karí podávame s teplou plackou čapáti.

Prajem dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár