Pizza ako z Talianska (domáci talianský recept)

Zdieľajte recept

Pizza ako z Talianska (domáci talianský recept)

By 17. jún 2014

Z množstva vyjde približne 24 kusov mini pizz alebo 4 veľké.

Ingrediencie

Postup prípravy

Navrch - podľa chuti, fantázii sa medze nekladú....syr, saláma, paradajky, šunka, slanina, šampiňóny, artičoky, olivy, cibuľa, klobása...

  1. Zo surovín na cesto vymiesime pevné ale pružné cesto a dáme vykysnúť. Kým cesto kysne, pripravíme si omáčku.
  2. Do hlbšej panvice dáme restovať cibuľu.
  3. Po chvíli pridáme postrúhanú mrkvu a zeler.  Osolíme, okoreníme, chvíľu miešame a pridáme asi 1,5 dl vody a pretlak.

    Ak pridávame dreň alebo čerstvé paradajky, vodu nepridávame.

  4. Dusíme chvíľu pod pokrievkou a občas pomiešame. Môžeme aj trocha prisladiť (1 čL cukru). Omáčka nesmie byť vodnatá. Nadbytočnú tekutinu odparíme varením bez pokrievky.
  5. Do mierne vychladnutej relisujeme cesnak a pridáme bazalku alebo oregano a zvyšné korenie.
  6. Nakysuté cesto ešte premiesime a necháme ho odpočívať.
  7. Môžeme si pripraviť veci na obloženie pizzy. Syry, šunku alebo salámu...
  8. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na časti. Sformujeme ich do bochníčkov a budeme ich vaľkať.
  9. Bochníčky rozvaľkáme na cca 0,5cm, vrch potrieme omáčkou, posypeme syrom, ozdobíme salámou, prípadne podľa chuti.
  10. Pečieme pri teplote 200 °C  cca 15-20 minút podľa farby

pizza ako z Talianska

 

Jedlo je rozkoš, ktorá nás neopúšťa, keď nás opustia všetky iné rozkoše.


Môj blog: www.mnamkovo.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>