NajRecept.sk Pečivo Fotorecept: Írsky sódový chlieb
Fotorecept: Írsky sódový chlieb
Fotorecept: Írsky sódový chlieb
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
MadeWithLove    ·   5.6.2014

Fotorecept: Írsky sódový chlieb

Strašne dlho som hľadala najjednoduchšiu cestu ako sa dostať k pečeniu chleba. Recepty, ktoré som skúšala boli proste príšerné a veľmi veľmi veľmi veľa krát som sa nepodarkom, ktoré pôvodne mali byť úžasne voňajúcim čerstvým chlebom otočila chrbtom so slovami, že jednoducho nemám dostatočnú zručnosť, čo bola chyba. Stačilo trošku trpezlivosti a časom by som sa do toho dostala. Napokon som objavila tento úžasne jednoduchý a neuveriteľne chutný chlebík (do ktorého nejdú kvasnice ?? :) ) Paráda ! To znamená, že ho nemusíte nechať odpočinúť a môžte ho rovno piecť...inými slovami...do 1 hodiny máte na stole čerstvo upečený chlieb ...recept je od Paula Hollywooda a ak vám môžem poradiť, určite si pozrite na youtube tento recept. Paul hollywood soda bread :)

Suroviny
250 g
hladká múka
250 g
celozrnná múka
1 ČL
sóda bikarbóna
1 ČL
soľ
450 ml
kyslá smotana
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru si predhrejeme na 200 °C. Plech si vyložíme papierom na pečenie.
  2. V miske si zmiešame obe múky, soľ, sódu. Pridáme kyslú smotanu a pomocou ruky dobre vymiešame až pokiaľ vytvarujeme z cesta guľku (bude celkom lepkavá nebojte sa toho).
  3. Pracovný povrch si trošku vysypeme múkou a dáme naň cesto. Opatrne ho vytvarujeme do guľky (tento chlieb sa nemiesi ) a dáme na plech s papierom na pečenie.
  4. Rukou trošku pritlačíme a pomocou nožíka si urobíme tzv. krížik.
  5. Posypeme múkou a dáme piecť na 30 min. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár