NajRecept.sk Dezerty Fotorecept: Čokoládovo-gaštanový krém
Fotorecept: Čokoládovo-gaštanový krém
Fotorecept: Čokoládovo-gaštanový krém
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
MadeWithLove    ·   2.6.2014

Fotorecept: Čokoládovo-gaštanový krém

Je úplne normálne, že ráno ešte pred 6 vstávate aby ste stihli nakúpiť,uvariť upiecť všetko pre návštevu ktorú očakávate.Úplne normálnejšie, že v momente keď máte platiť zistíte že ste si zabudli doma peňaženku. Bežali domov aby ste zistili že máte na očiach neumytú špirálu z predošlého večera.Keď už sa dostanete domov s nákupom z ktorého vám takmer odpadli ruky zistíte že neviete kde ste dali vajíčka.A tak nasleduje ďalší šprint do obchodu...Hlavný chod sa vám podarí upiecť na výbornú pretože buďme k sebe úprimní už ste ho urobili toľko krát že ho viete odrecitovať o polnoci. Ale po prvý krát sa púšťate do gaštanového cheesecaku.Už ste predtým spravili niekoľko cheesecakov preto ste si úplne istá že to bude mňamka ktorá všetkých šokuje.Ale v prvom rade to šokuje vás pretože po 1 hodine pečenia keď otvoríte rúru zistíte že miesto cheesecaku máte v tortovej forme uhol.Presne tak.Z nepochopiteľných príčin sa vám cheesecake proste totálne brutálne spálil a nie je ani najmenšia šanca že by ste to uhrali nejakou polevou..A tak rýchlo googlujete nový recept samozrejme že to musí byť niečo s gaštanovým pyrem.Dole v kuchyni v nevybalenej taške na vás čaká ešte jedno balenie tejto dobroty.A tak prichádza na rad tento úžasný čokoládovo - gaštanový krém od Nigelly Lawson (úplne božská dáma ktorá vám práve zachránila kožu).Nasekáte horkú čokoládu na drobno,mlieko a krém začnete zohrievať a napokon zistíte že miesto gaštanového pyre ste omylom (!!!! )kúpili šošovicu.Ehm,upozorňujem že to je asi 2 hodiny pred príchodom návštevy.Nasleduje ďalší šprint do obchodu so slzami v očiach .Keď už sa vám konečne podarí pripraviť aj tento dezert,hrdo urobíte pár fotiek a uložíte ho do chladničky...Po tom čo návšteva si pochutná na hlavnom chode idete rýchlo vyšľahať šľahačku ktorú totálne prešľaháte ale nikomu to neprekáža :) a ako prvá ochutnáte tento krém (s fotografickou dokumentáciou samozrejme) a na všetky útrapy toho dňa úplne zabudnete.Lebo priatelia tento krém je doslova božský.Je to neuveriteľne dobré a jednoduché.Život je krásny(a aj jednoduchší) s dobrým jedlom v ruke !

Suroviny
175 g
horká čokoláda
125 ml (+125 ml na šľahanie)
smotana na šľahanie
125 ml
plnotučné mlieko
1 ks
vajce
250 g
sladené gaštanové pyré
30 ml
tmavý rum
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Takže ak chcete môžte si tento postup urobiť v mixéri alebo aj normálne ručne (akurát že vám môže hroziť že vám pri toľkom miešaní odpadne ruka :).
  2. Čokoládu si rozdrvíme v mixéri alebo nakrájame na malé kúsky nožom.
  3. V hrnci zohrejeme mlieko a smotanu až do bodu varu.Nalejeme to na čokoládu.
  4. Necháme stáť asi 30 sekúnd a potom  asi 30 sekúnd mixujeme.
  5. Cez otvor pridáme vajíčko a mixujeme ďalších 45 sekúnd.
  6. Pridáme rum a gaštanové pyre a mixujeme až pokiaľ sa nám to všetko spojí do hladkej zmesi.
  7. Zmes rozdelíme do pohárikov (minimálne 125 ml ) a uložíme do chladničky na minimálne 4 hodiny.
  8. Napokon vyšľaháme zvyšok šľahačky a rozdelíme na všetky porcie.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár