NajRecept.sk Dezerty Fotorecept: Bublanina
Fotorecept: Bublanina
Fotorecept: Bublanina
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   12.6.2014

Fotorecept: Bublanina

Tento recept som našla u Janky na jej skvelom blogu a už dávno som ho chcela vyskúšať. Mám podobný recept, ale so šľahačkovou smotanou. Na ten "môj" recept sa skôr hodí drobné ovocie, keďže je piškóta veľmi jemná. Dúfam, že sa mi podarí čoskoro pridať na blog aj tento recept. Najlepšie je však čerstvé ovocie. Trochu som sa obávala aj tohto receptu, či mi nepadne ovocie na spodok cesta, keďže som mala iba kompótové marhule. Ako môžete vidieť na fotografiách , ovocie sa pekne udržalo na povrchu piškóty. Piškóta bola trochu hustejšej konzistencie ( použila som kvalitnú smotanu - creme fraiche ) a pripomínala mi trochu trené cesto. Takže konečne som Jankinu bublaninu odskúšala a musím pochváliť recept a vyjadriť spokojnosť. Janke ďakujem, že sa s nami podelila o tento recept.

Suroviny
3 ks
vajce
1 hrnček
jemný kryštálový cukor
125 g
maslo (roztopené)
200 g
pochúťková smotana (u mňa creme fraiche)
2 hrnčeky
polohrubá múka
1 ks
prášok do pečiva
1 ks
škoricový cukor
čerstvé ovocie (podľa seba)
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajcia našľaháme. Pridáme cukor a šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. 
  2. Do dobre našľahaných vajec pridáme roztopené , vychladnuté maslo. Dobre prešľaháme. Postupne pridávame smotanu a opäť dobre prešľaháme.
  3. Nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  4. Cesto rozotrieme na plechu a uložíme naň na menšie kúsky pokrájané ovocie.
  5. Posypeme škoricovým cukrom ( ak nemáte radi škoricu, tak kľudne tento krok vynechajte).
  6. Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu pri teplote 180 stupňov C asi 25-30 minút. Necháme vychladnúť a pokrájame na kocky.
  7. Môžeme podávať na tanieriku s malým množstvom zvyšného creme fraiche.Tak ako? odoláte alebo vyskúšate aj vy?  Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár