Zajaca som rozporcoval, zeler som nakrájal na kocky 0,4 x 0,35 a cibuľu len tak, ledabolo. Potom som nakrájal čerstvý tymián a asi 8 strúčikov cesnaku.
Mäso som osolil a dochutil čerstvo mletým korením. Opiekol som ho na olivovom oleji, potom som ho dal bokom a v tom istom hlbokom pekáči som zarestoval cibuľu so zelerom (4 min.).
Potom som k zeleninovému základu vložil opečené mäso.
Asi 3 lyžice horčice som zriedil 2 lyžicami vody a vo fľaške som to spolu dobre premiešal. Touto zriedenou horčicou som mäso prelial.
Do tej istej nádoby som pridal 4 lyžice ajvaru a 2 lyžice vody, dobre premiešal a nalial na mäso, pridal som tymián s cesnakom a dobre premiešal.
V rúre, vyhriatej na 180°C som mäso piekol asi 76 minút, raz som mäso otočil. Podával som so zemiakovou kašou, lyžicou kyslej smotany a štipkou čerstvého tymiánu...dobrú chuť :)