V minulom príspevku som sa zastrájal, že nechám doma vyzrieť hovädziu roštenku a ukážem šeckým, že jaké ja vím robiť stejky. Zámer sa podaril čiastočne, pretože v jedenásty deň (plán bol dva týždne) zretia som situáciu psychicky neuniesol a tretinu polkilového kusu mäsa obetoval na prípravu sendviča. Čo sa týka samotného zretia, po porade s mäsiarom som roštenku natrel olejom, vzduchotesne zabalil to potravinárskej fólie a uložil do dolného oddelenia v chladničke. Každý tretí deň som mäso skontroloval, osušil papierovou utierkou, natrel nanovo olejom a prebalil. Ani v jedenásty deň sa neobjavil nijaký podozrivý zápach, či iné znehodnotenie, tak som sa radostne pustil do príprav.
Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste