NajRecept.sk Risotto
Risotto
Recept Risotto
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Varic Daniel    ·   17.5.2014

Risotto

Chcel som vyskúšať úpravu, ktorá mi už dlhšie chodí po rozume, a ktorú poznáte skôr ako omáčku na cestoviny. Predstavujem vám teda risotto alla puttanesca. Postup je podobný ako pri predošlom recepte, no namiesto húb nakoniec vmiešam do zmesi rajčiny, olivy a bylinky. Okrem toho vynechávam parmezán a víno. Ančovičky dodajú dostatok chuti i bez parmezánu a víno by spolu s konzervovanými rajčinami výsledok podľa mňa príliš prekyslilo.

Suroviny
100 g
ryža arborio
1/2 ks ( nadrobno nakrájaná)
cibuľa
5 strúčikov
cesnak nadrobno nakrájaný
5 ks (nakrájaná)
ančovička
1 ks (nakrájaná)
chilli paprička
300 ml
vývar
20 g
maslo
1 konzerva
sekané rajčiny
1 ČL
med
10 ks (nakrájané na kolieska)
olivy
hrsť ( nasekaná)
pertžlenová vňať
olivový olej
(na posypanie)
syr
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv na redšom site sceďte z rajčín šťavu a vmiešajte do nej lyžičku medu.
  2. Kúsky rajčín starostlivo preskúmajte a odstráňte prípadné zelené časti, kde sa rajčina spája so stonkou (tzv. bubáky), príliš chutné nie sú.
  3. Na menšej panvici rozohrejte olivový olej a osmažte na ňom postupne cibuľu, cesnak, chili papričku, ančovičky a ryžu. Po chvíľke pridajte rajčinovú šťavu s medom, nechajte zovrieť a po naberačkách pridávajte zeleninový vývar.
  4. Miešajte a pridávajte, tak ako som popísal tu. Na úplný záver vmiešajte do risotta rajčiny spolu s olivami a petržlenovou vňaťou.

dOproti hubovému je táto verzia o máličko ľahšia (bez parmezánu)no o to je chuťovo výraznejšia (cesnak, chili, ančovičky). Verím, že ak sa odhodláte, bude vám chutiť :-)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár