Pizza podľa Serious Eats

Zdieľajte recept

Pizza podľa Serious Eats

By 18. máj 2014

Už dlhšiu dobu ma mátala myšlienka použiť na domácu výrobu pizze pomaly kysnuté cesto. Konečným impulzom bol vianočný darček, v ktorom je nielen recept na cesto ale aj postup, ako sa čo najviac v domácich podmienkach priblížiť produktom z pece. Darček vyzerá takto:

Pizza podľa Serious Eats 1

Kniha sa zaoberá jedlami, ktoré európan považuje skôr za fastfood ako regulérny pokrm. Je tu však to najlepšie z najlepšieho a recepty sú starostlivo prepracované a odskúšané priam s laboratórnou presnosťou. Množstvá som previedol do metrických jednotiek. A ešte čosi. Okrem nasledujúcich surovín budete potrebovať sporák s horným grilom a presnú váhu.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Všetky suché ingrediencie zmiešajte, prilejte vodu. Chvíľu mieste, nemala by vám v mise ostať nijaká suchá múka.
  2. Nechajte desať minút odstáť a potom desať minút mieste.
  3. Vložte do väčšej misy, prikryte potravinárskou fóliou a vložte na 8-72 hodín do chladničky.Cesto má vďaka tomuto postupu viac chuti a lepšie karamelizuje.
  4. Po vybratí z chladničky cesto rozdeľte na štyri diely. To, ktoré chcete ihneď použiť, nechajte dve hodiny dokysnúť pri izbovej teplote, ostatné kúsky môžete zabaliť do potravinárskej fólie a vložiť do mrazničky.A teraz prichádza technická časť.
  5. Budete potrebovať panvicu s hrubým dnom a rukoväťou, ktorú môžete vložiť pod gril. Napríklad liatinovú, ide o to aby mala veľkú tepelnú kapacitu.
  6. Mriežku v sporáku nastavte čo najvyššie pod gril a zapnite ho.
  7. Rozvaľkajte cesto, nachystajte si rajčinový agrit a suroviny na oblohu.
  8. Rozohrejte panvicu na horáku, cca 3 minúty. Dajte na ňu cesto a priamo na panvici ho potrite agritom a poklaďte naň suroviny (v mojom prípade mozzarella, talianska saláma a paprička jalapeno).
  9. Vložte na 3-5 minút pod gril. Keď syr aj cesto chytá farbu, presuňte naspäť na horák.
  10. Opatrne nadvihnite a skontrolujte cesto odspodu. Malo by byť upečené a miestami trošku sčernené (ako v pravej talianskej pizzérii :)). Ak nie je, nechajte ho minútku na horáku, kontrolujte.Ten záver je troška krkolomný, no verte mi, že to stojí za to.

Nakoniec priznanie. Nemám liatinovú panvicu, použil som hliníkový plech. Vyžadovalo to isté akrobatické kúsky nad horákom, no podarilo sa. Ste pizza freak? Dajte sa do toho.

Pizza podľa Serious Eats

Môj výživný blog o jedle a čomkoľvek čo uznám za vhodné. Varič je slangové označenie výrobcov pervitínu a dobré jedlo je svojím spôsobom tiež droga.


Môj blog: www.varicdaniel.sk/

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

3 odpovedí na Pizza podľa Serious Eats

  1. Misty

    Ellen Hambleton I eslcpiaely love the painting with purples and blues, ocean colors. Thanks for the photo of the Tap Tap. There is so much contrast in your photos. Poverty and the wealth of the arts. August 22nd, 2012

  2. http://www.loridaughterinc.org/

    De verschillen blijven. Als zoon van een Ambonese / ex-KNIL / RMS’er ben ik van mening dat de stelling van meneer Somers zonder meer opgaat voor mijn (2e)generatiegenoten en degenen na ons.De eerste generatie, die van mijn ouders, die blijft ten ene male te allen tijde ‘hors catégorie’. Met of zonder onomatopee!e.m.

  3. auto insurance

    Wow Michelle- you got a “few” comments here when you mentioned stopping……it’s so true what they say though, your work is truly inspirational, and then when you show us how to get from here to there, wow!!! WOW!!! All those magical steps, it’s like you BUILD your cards……they are just awesome!!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>