NajRecept.sk Mäso Fotorecept | Cícerové rezance s kuracou pečeňou
Fotorecept | Cícerové rezance s kuracou pečeňou
Fotorecept | Cícerové rezance s kuracou pečeňou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Varic Daniel    ·   10.5.2014

Fotorecept | Cícerové rezance s kuracou pečeňou

Toto jednoduché jedlo je inšpirované cigánskou alebo, ak chcete, rómskou kuchyňou. Oproti pôvodnému receptu som urobil niekoľko úprav a použil dve suroviny typické pre indickú gastronómiu. Je to výborná večera pre dvoch ľudí a po krátkej príprave ide varenie skutočne rýchlo. Ak sa rozhodnete použiť namiesto domácich rezancov polotovar, máte to za 15 minút. V prípade, že chcete vyskúšať, ako chutí cícerová múka, potrvá to asi pol hodiny.

Suroviny
200 g
kuracia pečeň
(prepustené maslo) 2 - 3 PL
ghee
100 g
hladká múka
100 g
cícerová múka
1 ks
vajce
soľ
čierne korenie
jarná cibuľka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Postavte na sporák veľký hrniec s posolenou vodou, v ktorej budete variť cestovinu.
  2. Z oboch druhov múky, vajíčka, soli a trošky vody vypracujte vláčne, nelepivé cesto.
  3. Rozvaľkajte ho na tenké pláty a nakrájajte z nich hrubšie rezance. Odložte ich bokom.
  4. Kuracie pečene starostlivo očistite od blaniek a nakrájajte na menšie kúsky.
  5. Na menšej panvici si rozohrejte ghee dajte naň pražiť pečene. Približne v tomto čase dajte variť rezance.Príprava oboch bude trvať približne rovnako, asi 3-4 minúty.
  6. Keď sú pečene hotové, osoľte ich a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením.
  7. Podávajte s nadrobno nasekanou jarnou cibuľkou.

P.S. Ak nemáte chuť na rezance, vynechajte vajíčko a z cesta si upečte na suchej panvici placky a potrite ich prepusteným maslom. Veľká dobrota. Cícerová múka obsahuje okrem vitamínov B6 a B2 aj veľké množstvo železa.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár