Fotorecept: Boršč

Zdieľajte recept

Fotorecept: Boršč

By 30. máj 2014

Cez víkend sa v telke roztrhlo vrece s borščami (zvláštne slovo :) v sobotu ho varil p. Židek a v nedeľu p. Pospíšil. Z nedele na pondelok sa mi o boršči snívalo a tak som ho teda v stredu uvaril...a vôbec neľutujem :)

  • Rating 5 stars - based on 1 review(s)

Postup prípravy

  1. Najskôr som dal variť hovädzie a bravčové, do studenej vody so soľou, bobkovým listom a novým korením.Priebežne som zbieral penu a o dve, tri hodinky som mal perfektný mäsový vývar.
  2. Pokiaľ sa mi varilo mäso, krájal som zeleninu. Najskôr ledabolo dve cibule, asi šesť strúčikov cesnaku a potom na kocky mrkvu, petržlen, zeler a cviklu...stonkový zeler a sladkú kapustu. Na fotke vidieť koľko čoho a v akom asi pomere.

    Boršč 1

  3. Údenú slaninu som nakrájal na kocky a vyškvaril som ju na bravčovej masti, pridal som k nej cibuľu a nakoniec cesnak.
  4. Dochutil som čerstvo mletým korením a sladkou mletou paprikou, solil som len opatrne, lebo vývar je už so soľou.
  5. K cibuli som pridal koreňovú zeleninu, polievkovú lyžicu octu a dusil s naberačkou vývaru asi 21 minút.Boršč 2
  6. Potom som pridal paradajkové pyré, sladkú kapustu a podusil som ich spolu so zeleninou ešte 17 minút, dolial som vývar, dochutil asi lyžičkou majoránky a pridal som nakrájané uvarené mäso a stonkový zeler.Boršč 3
  7. Nechal som to spolu prevrieť a odstavil som.Nechal som ho odpočinúť do druhého dňa a podával som s lyžicou kyslej smotany a kopou čerstvého kôpru.

Boršč je "veľa krájania a kúsok varenia"...ale ten výsledok zato stojí...dobrú chuť :)

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>