NajRecept.sk Dezerty Turecký med varený
Turecký med varený
Recept Turecký med varený
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
moj sladky svet    ·   21.4.2014

Turecký med varený

Suroviny sú na hrudku rozmerov cca 20x8x4 cm

Suroviny
1 ks z väčšieho
bielok
130 g
svetlý med
260 g
kryštálový cukor
100 g
lieskové orechy
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielok vyšľaháme, pridáme cukor a med.
  2. Keď máme sneh dobre vyšľahaný, dáme zmes do hrnca variť na veľmi slabý oheň.
  3. Stále miešame varechou alebo metličkou. Občas, keď vidíme, že na spodku začne sneh hnednúť, odstavíme z ohňa a miešame.
  4. Dáme znovu na oheň a takto striedavo varíme turecký med asi 15-20 minút, kým nie je úplne horúci.
  5. Potom doň nasypeme nahrubo pokrájané opražené oriešky a nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.
  6. Zarovnáme vrch a zakryjeme papierom na pečenie. Dobre popritláčame.
  7. Necháme vychladnúť, potom nakrájame na plátky.
Turecký med môžeme tiež poliať čokoládou. Zostane mäkký. Dobrú chuť!  

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár