NajRecept.sk Dezerty Muffiny a Cupcakes Mrkvové mafiny
Mrkvové mafiny
Recept Mrkvové mafiny
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
barborka    ·   9.4.2014

Mrkvové mafiny

Už veľmi dlho som sa chystala upiecť tieto zaujímavé mafiny. Konečne sa mi to podarilo a musím povedať, že som zožala slávu. Všetkým neskutočne chutili a ja som sa mohla s hlavou hore pýšiť svojim výtvorom :) Odporúčam vyskúšať. Recept je z knihy ,,1 cesto, 100 mafinov", mierne som si ho však upravila.

Suroviny
alebo roztopené maslo na vytretie formičiek
olej
2 hrnčeky
hladká múka
1 PL
kypriaci prášok
štipka soli
1 ČL
škorica
1/2 hrnčeka
hnedý cukor
1 hrnček (nastrúhaná)
mrkva
(vlašské, pekanové) nahrubo nasekané
orechy
(svetlé, tmavé podľa chuti) 1/2 hrnčeka
hrozienka
2 ks (veľké)
vajíčka
3/4 hrnčeka
mlieko
6 PL
slnečnicový olej
z 1 ks
pomarančová kôra
z 1 ks
pomarančová šťava

Na polevu:

mascarpone
3/8 hrnčeka
práškový cukor
pol kelímka (100g)
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru predhrejeme na 200 °C.
  2. Vymastíme formičky na pečenie alebo na plech na mafiny poukladáme košíčky.
  3. Do veľkej misy preosejeme múku, kypriaci prášok, soľ a korenie.
  4. Vmiešame cukor, postrúhanú mrkvu, orechy a hrozienka.
  5. V ďalšej miske zľahka vyšľaháme vajcia, vmiešame mlieko, olej, pomarančovú kôru a pomarančovú šťavu.
  6. V strede suchých surovín spravíme jamku a vlejeme tekuté suroviny.
  7. Opatrne premiešame, aby sa suroviny spojili, ale cesto zbytočne nemiešame.
  8. Cesto naložíme do pripravených jamôk.
  9. Pečieme v rúre 20 minút, kým nie sú mafiny nadýchané, zlatisté a na dotyk pevné.
  10. Mafiny necháme 5 minút chladnúť vo forme, potom ich preložíme na mriežku a necháme celkom vychladnúť.

Poleva
  1. Zmiešame v miske neslaný smotanový syr (mascarpone) s cukrom.
  2. Vyšľaháme šľahačku.
  3. Zmiešame spolu.
  4. Polevu natrieme na úplne vychladené mafiny a ozdobíme pásikom pomarančovej kôry alebo postrúhanou mrkvou.
  5. Pred podávaním dáme mafiny do chladničky na 15-20 minút.

Dobrú chuť :)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár