Kokosovo-čokoládový zákusok

Zdieľajte recept

Kokosovo-čokoládový zákusok

By 13. apríl 2014

Budeme potrebovať plech v rozmere 25 x 35 cm

Ingrediencie

Postup prípravy

Cesto:

  1. V miske vyšľaháme z bielkov polotuhý sneh.
  2. Pridáme práškový a vanilkový cukor a vyšľaháme dotuha.
  3. Do snehu opatrne primiešame strúhaný kokos a múku zmiešanú s kypriacim práškom.
  4. Cesto vylejeme na tukom vymazaný a múkou vysypaný plech, prípadne plech vystlaný pečiacim papierom.
  5. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov.
  6. Po upečení necháme koláč vychladnúť na kuchynskej mriežke.

Čokoládová plnka:

  1. Čokoládu polámanú na kúsky, mlieko, práškový, vanilkový cukor, kakao a žĺtky opatrne šľaháme nad parou do zhustnutia.
  2. Hotový krém necháme vychladnúť a potom doň vmiešame zmäknuté maslo a rum.

Šľahačka:

  1. Dobre vychladenú smotanu na šľahanie zmiešame so stužovačom a ušľaháme dotuha.
  2. Čokoládovú plnku rovnomerne navrstvíme na vychladnuté kokosové cesto, na ňu rozotrieme šľahačkovú plnku a povrch uhladíme stierkou.
  3. Dáme do chladničky stuhnúť na 2 hodiny.

Čokoládová poleva:

  1. Nad parou rozpustíme nasekanú horkú čokoládu, mlieko, maslo a cukor a miešame kým nevznikne hustá a lesklá zmes.
  2. Čokoládovú polevu necháme trošku vychladnúť (nenalievame na šľahačku horúcu) a polejeme koláč.
  3. Vložíme späť do chladničky, opäť minimálne na 2 hodiny a necháme dobre vychladiť. (ja som nestihla koláč tak dlho chladiť :)

Takáto čokoládová poleva nestvrdne a pri krájaní sa neláme.
Krájame ostrým nahriatym nožom.

Kokosovo-čokoládový zákusok 4

Kokosovo-čokoládový zákusok

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (10 hlasov, priemerne: 4,20 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>