NajRecept.sk Prílohy Kešu syr
Kešu syr
Recept Kešu syr
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
human-brute    ·   16.4.2014

Kešu syr

Kešu oriešky (akažú) sú jadrá obličkovca západného (Anacardium occidentale). Tento strom je príbuzný mangovníku a pistácii pravej. Oriešky majú mandľovú chuť, obličkovitý tvar a červenkasto sivohnedú farbu. Sú nielen vynikajúcou pochúťkou, ale aj zdrojom železa, selénu, mangánu a vitamínu B1. Orechy obsahujú kvalitné bielkoviny, lecitín, vitamíny B (najviac mandle), provitamín A (kešu, pistácie), vitamín E, ktorý chráni tuky pred žltnutím (lieskové oriešky, mandle, jedlé gaštany, arašidy, vlašské orechy) a kyselinu listovú (arašidy, lieskové oriešky, mandle), ktorá je potrebná najmä v tehotenstve. Orechy rozhodne patria do vašej stravy! :) Blíži sa jar a s ňou kopec nového čerstvého jedla priamo z prírody, trhov či zo záhradky. Tak šup šup domínať posledné zásoby z mrazničky z minulého leta ( zelené fazuľové lusky) a už aj sadiť semienka, a tešiť sa z nového zeleného života navôkol.

Suroviny
3 hrste
kešu orechy (namočené najlepšie na 12 hodín)
1/2 citróna
citrónová šťava
1-2 PL
lahôdkové droždie
1/2-1 ČL (alebo morská soľ)
himalájska soľ
1/2-1 PL
čerstvo nasekaná bazalka
1/4 šálky
voda
Postup receptu
Vytlačiť
Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a mixujeme až kým nieje zmes hladká.

Ak chcete syr hustejší, nemusíte pridávať žiadnu vodu. Ak chcete aby bol naopak viac tekutý pridajte vodu podľa vašich predstáv :)

K čomu syr podávame?

Určite ho musíte vyskúšať s jednozrnkovým chlebíčkom a čerstvá pažítka na vrch! Na párty je super ak nakrájate k nemu čerstvé "hranolky" z mrkvy, bielej reďkovky, kalerábu či inej zeleniny. Namočiť, a chrúmať :) Môžete ho využiť ako náplň do hubových burgrov namiesto slnečnicovej pomazánky. A ešte kopec ďalších možností, popustite fantáziu - len do toho! :)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár