NajRecept.sk Pečivo Jogurtové celozrnné pečivo
Jogurtové celozrnné pečivo
Recept Jogurtové celozrnné pečivo
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   4.4.2014

Jogurtové celozrnné pečivo

Obyčajné pečivo ozvláštnené jogurtom a celou pšenicou. A ešte má pekný tvar! :)

Suroviny
180 g
hustý biely jogurt
250 g
celozrnná pšeničná múka
250 g
hladká pšeničná múka
200 ml
vlažná voda
1/2 sáčku
sušené droždie
1 ČL
cukor
1 a 1/2 ČL
soľ
hrsť
pšenica celá
hrsť
slnečnicové semienka
hrsť
ľanové semienka
hrsť
tekvicové semienka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv si namočíme pšenicu aspoň na 3 hodiny.
  2. V miske si zmiešame kúsok vody s droždím, cukrom, poprášime múkou a necháme vzísť kvások.
  3. V druhej miske si zmiešame múku so soľou a pridáme ku kvásku.
  4. Pridáme jogurt, vodu a vypracujeme hladké, elastické cesto.
  5. Napokon do neho zapracujeme semienka a namočenú a zliatu pšenicu.
  6. Prikryjeme a necháme kysnúť 1 hodinu.
  7. Po hodine cesto vyklopíme a rozdelíme na 4 rovnaké diely.
  8. Z každej časti ušúľame pásik dlhý asi 45 cm a zatočíme z každej strany 3 krát a vytvoríme "esíčko".
  9. Poukladáme na plech, poprášíme kukuričnou múkou, prikryjeme a necháme kysnúť ďalšiu hodinu.
  10. Rúru aj s plechom na spodku vyhrejeme na 220°C, vložíme pečivo, na plech vylejeme pohár vody, rýchlo zavrieme rúru a pečieme cca 40 minút.
  11. Necháme vychladnúť na mriežke.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár