Hubové cheese burgers

Zdieľajte recept

Hubové cheese burgers

By 9. apríl 2014

Starovekí Gréci verili, že huby dodávajú silu bojovníkom v bitke. Rimania zase považovali huby za dar, ktorý podávali  len pri výnimočných a slávnostných príležitostiach. Dnes im málokto  prikladá nejakú zvláštnu dôležitosť , a ja verím, že je čas to zmeniť!

Huby sú skvelým zdrojom minerálov a draslíku ( pomáha znížiť vysoký krvný tlak). V jednej porcií šampiňónov získame 20-40% dennej dávky medi ( má kardiopreventívne vlastnosti). Sú bohatým zdrojom riboflavínu (B2), vitamínu B5, niacínu (B3) a selénu. Tak isto treba spomenúť zinok, ktorý ovplyvňuje imunitný systém a tým chráni proti prechladnutiu.
Vedecké štúdie dokazujú, že  extrakt z bielych húb môže znížiť bunkové bujnenie a zmenšiť veľkosť tumoru. Huby obsahujú nielen málo kalórií ale aj esenciálne aminokyseliny, probiotickú schopnosť, či zložky ako chitín, železo, zinok a vlákninu.

Burger v akejkoľvek podobe som ešte v živote nejedla. Som šťastná že to už mám za sebou, a práve v raw podobe. Toto sú presne tie chvíle, keď si poviete, že život stojí zato!

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Marinujeme huby: ingrediencie na marinádu poriadne zmiešame pidáme trošku vody a huby zalejeme.
  2. Necháme marinovať asi 2-5 hodín.
  3. Sušíme pri 40-45°C po dobu asi 3 hodín, až kým zmäknú, stmavia sa a začnú nádherne voňať.
  4. Slnečnicový syr:
    Všetky ingrediencie zmixujeme do hladka aby bola zmes hustá, ale dala sa rozotierať.
    Ochutnáme, v prípade potreby dochutíme a necháme odležať pár hodín v miske.
  5. Keď je všetko pripravené do klobúčikov nanesieme vrstvu syru a zeleniny podľa chuti.

Užívame a nevieme sa dojesť!

Hubové cheese burgers (1)

Poznámka:
Zostane nám veľa syra, pokojne ho nechajte niekoľko dní "dozrieť" a uložte do chladničky.

Tip:
Určite vyskúšajte do burgerov pridať čerstvú pažítku či petržlenovú vňať - NEŠETRITE!
Božské sú aj pikantné variácie, skúste napríklad do pomazánky primiešať nasekané chilly.
Chrumkavé semienka v burgeroh určite oceníte. Je to gastronomický skvost!

Volám sa Natália, väčšina ľudí ma pozná pod menom Natt.

Zatiaľ ešte stále študujem. Som študent umeleckej školy a však vo voľnom čase sa venujem zdraviu, zdravej strave, alternatívnej medicíne a enviromentalistike. Som dievča s hlavou v oblakoch ktoré rado sníva. Snívam o tom ako sa celý svet raz spojí a budeme tvoriť jeden celok nádherných dokonalých stvorení ktoré sa vzájomne akceptujú a pomáhajú si. Ved predsa len, každý z nás je dokonalý, len každý z nás je niekde inde.

Dúfam že po vzhliadnutí tohto blogu sa budete cítiť odhodlaný žiť krajšie. Pretože krásne veci sa začnú diať vo vašom živote vtedy, keď odstúpite od všetkých negatívnych vecí. Tak kašlite na stres a spravte si minútku pre seba. Som tu pre vás. S nekonečnou láskou Natt.


Môj blog: www.humanbrute.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>