NajRecept.sk Pečivo Fotorecept: Marmeládové taštičky z lístkového cesta
Fotorecept: Marmeládové taštičky z lístkového cesta
Fotorecept: Marmeládové taštičky z lístkového cesta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   28.4.2014

Fotorecept: Marmeládové taštičky z lístkového cesta

Je nedeľa a k tej patrí neodlučiteľne niečo sladké. Teraz sme však nemali chuť na vypekanie ani na koláče ale skôr niečo jednoduché a rýchle. Upiekli sme si teda taštičky z lístkového cesta plnené džemom. Sú skvelé a ich prípravu hravo zvládnete i cez týždeň, keď budete premýšľať čím nabaliť deti do školy na desiatu alebo si budete chcieť pochutnať na domácom sladkom pečive na raňajky. Mimochodom chuťovo i vzhľadovo (i keď sú trošku menšie) mi pripomínajú tie, ktoré sa dajú kúpiť v obchode - avšak s jedným rozdielom -> sú oveľa lepšie, pretože si ich pripravíte sami a keď použijete domáci džem, sú nenapodobiteľné obchodom :) Ako plnku môžete použiť nielen džem ale tiež ovocie, tvaroh alebo čokoládu - všetko podľa vašej chuti. Dúfam, že vám taštičky budú chutiť a ak sa ich rozhodnete upiecť, s radosťou uvítam fotografie ako sa vám vydarili :)

Suroviny
1 balenie
lístkové cesto
3 ks
vajce

Plnka:

džem

Na posypanie:

cukor kryštálový
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 0,5 cm a pomocou krájača cesto nakrájame na menšie štvorce.
  2. Do stredu každého štvorca uložíme malú lyžičku džemu.
  3. Oddelíme žĺtok od bielka.
  4. Bielkom potrieme okraje štvorcov aby sa nám pri pečení nerozpadli a pekne držali tvar.
  5. Jeden okraj štvorca preložíme na druhý tak, aby nám vznikla trojuholníková taštička. Okraje poriadne popritláčame a ešte pomocou vidličky utlačíme.
  6. Taštičky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie alebo vymastený.
  7. Každú taštičku potrieme rozmiešaným žĺtkom a posypeme troškou kryštálového cukru.
  8. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 170 - 180 °C počas 10 - 15 minút, kým začnú taštičky chytať zlatavú farbu. Nebojte sa ak vám džemová plnka trošku vytečie, vo vnútri jej stále bude dosť. Stáva sa to väčšinou pri redších džemoch.
  9. A potom už len vychutnávame výsledok našej práce a žneme pochvaly :)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár