NajRecept.sk Cestá Pizza cesto Domáca pizza
Domáca pizza
Recept Domáca pizza
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Recepty s Anabelou    ·   24.4.2014

Domáca pizza

V jednoduchosti je krása a táto domáca pizza je naozaj jednoduchá! Vyskúšajte aj Vy, dokonca aj Vaša trúba dokáže zázraky. A keď vám ostane cesto? Spravte z nich slané tyčinky, a budete mať príjemnú pochúťku na večer. Tieto ingrediencie sú uvedené pre 2 menšie pizze, alebo iba jednu, ja som totiž z druhej spravila slané syrové tyčinky. Recept som našla u "Itala v kuchyni", kde ju Emanuel piekol. Momentálne vedie v Prahe luxusnú talianskú reštauráciu Da Emanuel, do ktorej sa určite chystám

Suroviny
1/2 kg
hladká múka
1 /L
olej extra virgin
1/2 kocky
droždie
hrnček (alebo minerálky)
vlažná voda
paradajky
soľ
oregáno

Podľa chuti:

syr
kukurica
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rozmiešame droždie vo vlažnej vode, zmiešame s hladkou múkou, olivovým olejom a štipkou soli. Cesto by nemalo vôbec lepiť.
  2. Rozdelíme ho na dve porcie, zabalíme do fólie a necháme aspoň 12 hodín odležať v chladničke.
  3. Plech trošku omastím olejom, a cesto prstami porozťahujem do okrajov.
  4. V miske rozmixujeme olúpané paradajky, ochutíme soľou, kvapkou olivového oleja, lyžičkou cukru, a pridám oregáno, ktoré predtým aspoň roztlačím medzi prstami.
  5. Nalejem na pizzu a pridám ingrediencie. Niekedy menej je viac, preto vždy volím len dve, maximálne tri.
  6. Všetko pokropím opäť olivovým olejom a pečiem v rúre na maxime! Čas samozrejme závisí od rúry, treba to proste vyskúšať a včas vybrať :)
Emanuel dával mozzarellu a bazalku, čo môže byť takisto pre zmenu chutné.  

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár