Domáca pizza

Zdieľajte recept

Domáca pizza

By 24. apríl 2014

V jednoduchosti je krása a táto domáca pizza je naozaj jednoduchá! Vyskúšajte aj Vy, dokonca aj Vaša trúba dokáže zázraky.
A keď vám ostane cesto? Spravte z nich slané tyčinky, a budete mať príjemnú pochúťku na večer.

Tieto ingrediencie sú uvedené pre 2 menšie pizze, alebo iba jednu, ja som totiž z druhej spravila slané syrové tyčinky.

Recept som našla u "Itala v kuchyni", kde ju Emanuel piekol. Momentálne vedie v Prahe luxusnú talianskú reštauráciu Da Emanuel, do ktorej sa určite chystám

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Rozmiešame droždie vo vlažnej vode, zmiešame s hladkou múkou, olivovým olejom a štipkou soli. Cesto by nemalo vôbec lepiť.
  2. Rozdelíme ho na dve porcie, zabalíme do fólie a necháme aspoň 12 hodín odležať v chladničke.
  3. Plech trošku omastím olejom, a cesto prstami porozťahujem do okrajov.
  4. V miske rozmixujeme olúpané paradajky, ochutíme soľou, kvapkou olivového oleja, lyžičkou cukru, a pridám oregáno, ktoré predtým aspoň roztlačím medzi prstami.
  5. Nalejem na pizzu a pridám ingrediencie. Niekedy menej je viac, preto vždy volím len dve, maximálne tri.
  6. Všetko pokropím opäť olivovým olejom a pečiem v rúre na maxime! Čas samozrejme závisí od rúry, treba to proste vyskúšať a včas vybrať :)

Emanuel dával mozzarellu a bazalku, čo môže byť takisto pre zmenu chutné.

 

domáca pizza

domáca pizza

Môj blog: www.recepty-s-anabelou.blogspot.sk
Kontakt na mňa: receptysanabelou@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>