NajRecept.sk Dezerty Čokoládový dezert
Čokoládový dezert
Recept Čokoládový dezert
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Recepty s Anabelou    ·   7.4.2014

Čokoládový dezert

Včera som počas surfovania na internete narazila na jeden recept. Bol to čokoládový koláč, ktorý ma inšpiroval na tento môj čoko dezert, s ovocím. Keď si teraz porovnám, tieto dva recepty, tak vlastne ani neviem, čo majú spoločné. Ale autorke sa určite môžem poďakovať za tú správnu, čokoládovú, inšpiráciu. Verím že som Vás všetkých inšpirovala. Dobrú chuť a pekné chvíle pri čokoládovom dezerte praje

Suroviny
4 ks
vajce
6 PL
kryštálový cukor
1 balenie
vanilkový cukor
3 PL
voda
8 PL
polohrubá múka
1 PL
kakao
1/2 balenia
kypriaci prášok do pečiva

Čokoládová plnka:

250 g
mascarpone
100 g
mäkký tvaroh
2 PL
práškový cukor
200 g
roztopená čokoláda
ovocie
džem
Postup receptu
Vytlačiť
Korpus je jednoduchý, všetko proste popatlať do seba
  1. Celé vajíčka vyšľahať s cukrom, pridať ostatné ingrediencie, opäť prešľahať, a nechať chvíľu oddýchnuť.
  2. Zatiaľ zapnem rúru a nachystám si okrúhlu dvojdielnu formu, ktorá sa dá rozložiť, aby sa dal korpus po upečení ľahko vyklopiť. Najlepšie je použiť papier na pečenia a uzavrieť ho do vršku formy, a až tak naliať oddýchnuté a premiešané cesto.
Zatiaľ čo sa korpus pečie, asi tak pol hodinku, mám čas pripraviť čoko plnku.
  1. Roztopím si čokoládu na hladký krém a nechám trochu vychladnúť.
  2. Mascarpone krém, ktorý už mám radšej vopred vytiahnutý z chladničky, aby sa trošku aklimatizoval na izbovú teplotu, rozmiešam s tvarohom, troškou cukru a kto chce aj kvapkou mandľového likéra, ktorý robí fajn arómu.
  3. Tvaroh použijem už radšej menej tučný, Mascarpone je samo o sebe už dosť sýte.
  4. Čokoládu spojím s krémom až keď je vlažná.
  5. Nastáva fáza spojenia, tá ma baví najviac. Korpus opatrne rozpolím na dve polovičky, ja používam klasickú nitku, ktorú obtočím okolo korpusu, a ťahám.
  6. Opäť použijem tú istú okrúhlu formu, kde na dno položím prvú polku korpusu, potriem džemom, a keďže mám marhule tak marhuľový, naukladám marhule a nasleduje vrstva čokoládovej plnky.
  7. Plnka už je dosť tuhá, ale to vôbec nevadí, ja som ju rozotrela a potlačila trošku aj rukami. Na záver zakryjem druhou polkou korpusu, jemne všetko zatlačím, a máme hotovo.
  8. Vlastne, ešte nie úplne hotovo, najlepšie je nechať tortu do druhého dňa odležať v chlade, potom bude tá pravá, čokoládová :)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár