NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso "Tučná fazuľa"
"Tučná fazuľa"
Recept "Tučná fazuľa"
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
moj sladky svet    ·   11.3.2014

"Tučná fazuľa"

Fagiolata di carnevale či fagioli grassi - to je pravý taliansky názov tohto jedla. Preložiť by som ho mohla ako karnevalová fazuľa alebo tučná fazuľa. Čo je to? Talianske jedlo, hustotou pripomínajúce prívarok, ktoré sa podáva počas karnevalových osláv a je typické pre oblasť Piemonte. Určite zachutí všetkým, čo majú radi fazuľu a bravčové pochúťky.

Suroviny
500 g
tmavá strakatá fazuľa suchá
1 ks
klobása surová
300 g alebo koleno
surová bravčova noha
šalvia
korenie
soľ
cibuľa
1 väčší kus
mrkva
1 PL
pretlak
podľa chuti
cesnak
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Fazuľu deň vopred namočíme do vody, aby zmäkla.
  2. Zeleninu nakrájame a všetko spolu dáme do hrnca. Zalejeme vodou len tak, aby boli všetky suroviny zakryté.
  3. Ochutíme a varíme, kým budú klobása a bravčové nohy (koleno) takmer rozvarené (cca 3 hodiny). Podávame s chlebom.
Toto jedlo je oveľa chutnejšie, ak ho necháme postáť do druhého dňa. Dobrú chuť!  

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár