NajRecept.sk Slané croissanty
Slané croissanty
Recept Slané croissanty
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
moj sladky svet    ·   23.3.2014

Slané croissanty

Suroviny
500 g
hladká múka
1 lyžička
cukor
2 lyžičky
soľ
250 ml
mlieko
20 g
droždie
50 g
maslo (roztopené)
1
žĺtok
100 g
maslo na potieranie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo surovín vymiesime cesto a necháme vykysnúť. Rozdelíme ho na polovicu.
  2. Každú polovicu rozdelíme na 4 diely, ktoré trochu rozvaľkáme do kruhu.
  3. Každý (okrem jedného) potrieme mäkkým maslom a poukladáme ich na seba.
  4. Navrch ide nenatretý kus.
  5. Takto poskladané cesto necháme chvíľu kysnúť a potom ho rozvaľkáme do kruhu, ktorý nakrájame na trojuholníky.
  6. Zrolujeme.
  7. Potrieme žĺtkom zmiešaným s trochou mlieka a posypeme strúhaným syrom, sézamovými semienkami a pod.
  8. Upečieme.
  9. Čerstvé croissanty sú veľmi chutné aj bez plnky, ale môžeme ich naplniť podľa vlastnej chuti (šunka, syr, paradajky...).

Dobrú chuť!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár