Fotorecept: Tiramisu

Zdieľajte recept

Fotorecept: Tiramisu

By 5. marec 2014

Dobre tiramisu je mojou slabostou. Rada ho robievam na vianoce a je mojou utechou vzdy ked uz nevlazdem. Tiramisu pochadza z Talianska ...Nepovedala by som ze by bolo tiramisu nejakou obrovskou tradiciou ktora trvala storocia a odovzdavala sa z generacie na generaciu.

Nie nie.Na moje prekvapenie ho prvy krat pripravili v roku 1970 v meste Veneto.. Ale aj tak je siroko daleko preslavene vdaka jednoduchosti a uzasnej chuti. V ziadnom (naozaj ziadnom ) pripade sa mascarpone neopovazte nahradit nejakym natierkovym maslom... Nebolo by to tiramisu ale nieco co sa iba tvari ako tiramisu. A to vobec nie je dobre,verte mi. To prave Talianske tiramisu obsahuje mascarpone a vdaka nemu chuti uplne famozne. Pouzite naozaj silnu kavu (espresso je viac nez len vitane ).

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Zltky si s cukrom vyslahame do peny (budu bledunke a hustejsie ).

    Fotorecept: Tiramisu

  2. Z bielkov si vyslahame sneh.

    Fotorecept: Tiramisu

  3. K zltkam si pridame mascarpone dobre premiesame.

    Fotorecept: Tiramisu

  4. A napokon opatrne vmiesame sneh.

    Fotorecept: Tiramisu

  5. Piskoty si namacame do kavy do ktorej sme pridali amaretto.Tak aby sa nam nerozmocili (ja som si v duchu napocitala 5 sekund z kazdej strany a medzi prstami som citila ze ich povrch zmakol a nebol uplne tvrdy ).

    Fotorecept: Tiramisu

  6. Namacane piskoty ulozime do misy podla vlastneho vyberu.

    Fotorecept: Tiramisu

  7. A postupujeme nasledovne: Piskoty Krem Piskoty Krem ... (osobne som si na prvu cast kremu este nastruhala cokoladu, pretože som si jednoducho nemohola pomoct)

    Fotorecept: Tiramisu

  8. Ak chcete mozte tiramisu hned posypat kakaom a ulozit do chladnicky alebo ho posypte kakaom az po vytiahnuti z chladnicky, zalezi to iba od vas. Odporucam aby ste tiramisu nechali v chladnicke odpocivat aspon 6 hodin.

Fotorecept: Tiramisu

 

Môj blog: www.madewithlovesk.blogspot.co.uk


Kontakt na mňa: denisaratulovska@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 1,00 z 5)
Loading...

Jedna odpoveď pre Fotorecept: Tiramisu

  1. Alexandra

    Ja ho robievam absolutne rovnako. Rovnake suroviny aj mnozstvo. Som rada, ze nas je viac, kto je berny originalu. Aj ked v Taliansku aj na toto existuju rozne recepty podla oblasti, kde se to pripravuje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>