NajRecept.sk Dezerty Fotorecept: Koláč z Holandska
Fotorecept: Koláč z Holandska
Fotorecept: Koláč z Holandska
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Ywett    ·   18.3.2014

Fotorecept: Koláč z Holandska

Inšpirovala som sa týmto skvelým receptom Cake z Holandska od mojej priateľky Janky, ktorá žije v Holandsku a týmto ďakujem autorke za receptík, koláčik je výborný a kedže už patrí medzi obľúbené, chcem mať recept aj na svojom blogu a verím, že sa zapáči aj Vám ;-)Je jednoduchý, chuťovo výborný, cesto jemnučké a ku kávičke alebo k čaju, ako stvorený :-)

Suroviny
200 g (zmäknuté)
maslo
200 g
kryštálový cukor
1 balenie
vanilkový cukor
4 ks
vajíčka
200 g
hladká múka
štipka soli
6 g
kypriaci prášok do pečiva
o na vymastenie formy
masl
Postup receptu
Vytlačiť
Ja som koláč vyskúšala upiecť v pekárničke, ale kto má formu dlhú 26 cm, môže dať do formy, treba ju vymastiť maslom a na spodok dať papier na pečenie. Ak budete piecť v rúre, treba ju dať vyhriať na 170ºC.
  1. Zmäknuté maslo dobre vymiešame s vanilkovým a kryštálovým cukrom a aj so štipkou soli, môže sa šľahačom a približne tých 8 minút.
  2. A postupne pridávame po jednom vajíčku a šľaháme ešte asi 10 minút.
  3. Po častiach, pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom, už nešľaháme ale len zľahka premiešame varechou.
  4. Dáme do formy a do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 175ºC 60 minút.
  5. Počas pečenia rúru neotvárať.
  6. A po upečení nechať vo forme trocha vychladnúť a až potom koláč vyklopíme.
  7. Ja kedže som piekla v pekárničke, tak nádobu vložíme do pekárničky a zapneme program podľa typu pekárničky.
  8. Ja mám Moulinex a program sa nastaví pod číslom 14 "Len pečenie" Tento program sa dá nastaviť na 10 až 70 minút.
  9. Nastavila som na 50-55 minút a po skončení programu, som špajdlou vyskúšala, ak sa cesto nenalepí, koláč je dobre upečený.Prajem dobrú chuť!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár