NajRecept.sk Flank steak
Flank steak
Recept Flank steak
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   25.3.2014

Flank steak

Flank steak alebo steak z boku (hovädzia slabina) s omáčkou z medvedieho cesnaku a dobrého vína.

Suroviny
hovädzia slabina

Marináda:

olivový olej
cesnak
sójová omáčka
balzamikový krém
balzamikový ocot
dijonská horčica
čerstvo mleté korenie
talianske bylinky

Omáčka:

červené suché víno
zbytok marinády
sladká smotana na varenie
maslo
pesto z medvedieho cesnaku
čerstvo mleté korenie
trstinový cukor
soľ

Pesto z medvedieho cesnaku:

medvedí cesnak
olej
citrónová šťava
soľ
orechy
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Hovädziu slabinu, pekný hrubší kúsok mäsa zabalíme do fólie a necháme  v chladničke odpočívať asi 5 dní, ale nič by sa nestalo, ak by si tam poležal aj dlhšie. Pred zabalením z neho orežeme všetky zbytočné časti, ale neumývame ho.
  2. Po týždni mäso rozbalíme, umyjeme, cez vlákna ho jemne nadrežeme a naložíme do marinády aspoň na 23,5 hodiny.
  3. Na druhý deň som ho osušil  a dal na rozpálenú suchú panvicu, asi na 3,5 minúty z každej strany, ale ten čas je len orientačný...záleží na hrúbke mäsa a na tom, ako prepečený steak chcete mať.
  4. Na panvici som ho ešte posolil a nešetril som ani čerstvo mletým korením.
  5. Po upečení som ho nechal 10 minút odpočívať zabalený v alobale.
  6. Na panvicu som nalial suché červené vínko, rozpustilo prichytenú marinádu, prilial som zbytok marinády a keď sa to všetko zredukovalo, tak sladkú smotanu.
  7. Dochutil som trstinovým cukrom, soľou a keď už mala omáčka ideálnu hustotu, odstavil som ju.
  8. Na záver som pridal medvedie pesto a  jeden, dva oriešky masla.
  9. Odpočinutý steak som priečne narezal na tenučké plátky. Dôležité je mäso nechať dostatočne odležať, marinovať aspoň jeden deň, neprehnať to s pečením a narezať na tenké plátky.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár