NajRecept.sk Tipy a triky Fetoreport: Workshop Ako na steaky
Fetoreport: Workshop Ako na steaky
Recept Fetoreport: Workshop Ako na steaky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   31.3.2014

Fetoreport: Workshop Ako na steaky

Vo štvrtok 27. marca sme sa zúčastnili gurmánskeho workshopu ,,Ako na steaky", ktorý organizovala žilinská Kuchynka na Bulvári spolu s biofarmou pána Milana Bárdyho. Účasť na tejto akcii bola bezplatná a zúčastniť sa jej mohol naozaj každý. Pán Bárdy z farmy Jasenové-Kľače vysvetlil aký je hlavný rozdiel medzi mäsom, ktoré kupujeme bežne vo veľkoobchodoch a tým, ktoré kúpime priamo u chovateľa či na biofarme. Taktiež nás oboznámil čo má predchádzať správnej príprave mäsa pred tým, než z neho pripravíte steaky a čomu sa vyhnúť pri príprave. Počas príjemného rozprávania pripravoval jeho šikovný kuchár nielen steaky z hovädzieho mäsa, ale taktiež špeciality z kozieho mäsa či bravčovej panenky, pochádzajúce priamo z jeho farmy. Vôňa rozliehajúca po priestoroch tejto rodinnej kuchynky si našla cestu i na ulicu, z ktorej sa k nám pridali i okoloidúci. Tí túto akciu veľmi chválili a podobne ako my, si pochutnali na steakových špecialitách. Všetci sme odchádzali so skvelým zážitkom, plní dobrého jedla a tešiaci sa na ďalšiu akciu, ktorá sa uskutoční v blízkej dobe opäť v Kuchynke. Pán kuchár nám prezradil aj jeho overený recept na skvelé Diabolské medailónky, ktoré chutili všetkým (aj tým, ktorí na chilli nie sú veľmi zvyknutí). Diabolské medailónky  Suroviny:
  • hovädzia sviečkovica
  • sladká sójová omáčka ABC
  • chilli omáčka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • domáce bylinkové maslo
Postup:
  1. Hovädziu sviečkovicu si naporcujeme ne medailónky, ktoré sú hrubé približne 2 cm.
  2. Opečieme sprudka z každej strany aby sa mäso dobre zatiahlo a následne ho necháme pomaly opekať počas 5 - 7 minút.
  3. Medailónky vyberieme, osolíme, okoreníme a zabalíme do alobalu, takto ich necháme dôjsť približne 5 minút.
  4. Do výpeku pridáme sladkú sójovú omáčku, chilli omáčku a necháme prejsť teplom aby sa zohriala. Prípadne ak sa bude omáčka zdať hustá, pridáme trochu čistej vody.
  5. Medialonky podávame preliate omáčkou spolu so šalátom.
Pre tých, ktorí sa tohto úžasneho a chutného workshopu nezúčastnili prinášame krátky fotoreport.

Mäso je vhodné nechať po upečení  5 minút ,,dôjsť" v alobale

Nechávame si chutnať :)

Pripravuje sa ďalšia várka

.. s roztopeným domácim bylinkovým maslom to chutí najlepšie!

Diabolské medailónky v boli skvelou čerešničkou na torte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár