Fotorecept: Viedenské rezy

Zdieľajte recept

Viedenské rezy

By 11. február 2014

Skvele vyzerajuci, osviezujuci a nenarocny na pripravu. Takto kratko by som charakterizovala tento zakusok. Paci sa mi kyselkava chut pomarancovej vrstvy v spojeni s lahodnym kremom z mascarpone. Jemne kyselkavu chut vyvazi  mierne osladena  mascarponovo-slahackova vrstva. Oproti povodnemu receptu som urobila zmenu v bielej vrstve. Povodne to mala byt iba cisto slahackova vrstva, ale moja chladnicka ponukla iba jednu slahackovu smotanu, tak som tu druhu  nahradila mascarpone a jednym creme fraiche. Myslim, ze to nebola zla zmena.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Zltka, praskovy a vanilkovy cukor vyslahame. Pridame olej, mlieko a preslahame.
  2. Pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva.
  3. Nakoniec vyslahame bielka so stipkou soli na tuhy sneh, ktory jemne vmiesame do zltkovej zmesi.
  4. Piskotu vylejeme na plech vylozeny papierom na pecenie a upecieme pri teplote 180 °C cca  20 minut. Kontrola spajlou. Nechame vychladit.

    Viedenské rezy

  5. Kym piskota chladne pripravime si dzusovu plnku:
  6.  Asi 200 ml dzusu odlejeme do vacsieho pohara a rozmiesame v nom zlate klasy.
  7. Rozmiesane zlate klasy prilejeme do dzusu a za staleho miesania uvarime husty puding. Kedze som nemala liter dzusu, tak som kombinovala 600 ml pomarancoveho dzusu a rozrobila som 1 pomarancovy Tang ( napoj v prasku na 1 liter vody) so 600 ml vody a zmiesala som to spolu.
  8. Z tohoto mnozstva som odobrala 200 ml dzusu na namacanie piskot. Cukor som nepridavala, dzus bol dostatocne sladky. Puding v pripade potreby osladime.
  9. Puding nechame trochu ochladit. Obcas premiesame,, aby sa neutvorila koža.
  10. Z vychladnutej piskoty stiahneme papier a vratime ju spat do plechu. Nalejeme este teply puding na piskotu a zarovname. Nechame vychladit.

    Viedenské rezy

  11. Slahackovu smotanu vyslahame s praskovym cukrom a natrieme na vychladnuty puding. Ja som zmiesala creme fraiche ( kysla lahodkova smotana) , mascarpone s praskovym cukrom a nakoniec vmiesala vyslahanu slahackovu smotanu.
  12. Piskoty namacame v dzuse dochutenom troskou rumu.
  13. Ukladame na slahacku a jemne pritlacime.

    Viedenské rezy

  14. Cokoladu rozpustime nad parou a piskoty jemne pofrkame.
  15. Odlozime do chladu zachladit. Krajame rezy.

 

 

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (9 hlasov, priemerne: 4,89 z 5)
Loading...

2 odpovedí na Fotorecept: Viedenské rezy

  1. Radmila

    Dobrý deň, na namáčanie piškót sa dá nahradiť namiesto džúsu aj káva?

  2. adkas

    Dobry den, ano da sa nahradit, ale potom dezert uz bude mat uplne inu chut

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>